Íme 20 érdekes tény a nagyvilágból, amit eddig biztos nem hallottál

A világ, amiben élünk telis-tele van csodás tényekkel, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzék és megismerjék őket. Mivel mindennap történik valami újdonság, ezért nehéz lépést tartani az új ismeretekkel. A történelmi tényekkel nincs akkora probléma, hiszen az iskolában jó pár lebilincselő információ birtokába kerülhettünk… bááár még így is vannak olyanok, amiket nem mondtak el. Azért olyan csodás az internet világa, mert általa még jobban ki tudjuk bővíteni tudástárunkat. Annak érdekben, hogy még tovább okosodj elhoztuk ezt a cikket, amiben olyan tények vannak, melyekről nem biztos, hogy életed során hallottál.

1, A narancs eredetileg nem narancs színű, hanem zöld volt

Az első narancsokat, amiket nyugatról importáltak be valójában Délkelet-Ázsiából származtak és zöld színűek voltak. A mandarin-pomelo hibridjeként hozták létre. A legérdekesebb, hogy a Vietnamban és Thaiföldön termesztett narancsok még mindig zöld színűek.

2, Munkába sokkal veszélyesebb menni, mint háborúba

Ha pusztán statisztikai szempontból nézzük a dolgokat, akkor háromszor nagyobb annak a valószínűsége, hogy munkahelyen vagy a munkahelyre menet ér a halál. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esélyünk van egy háború túlélésére.

3, Az első 3D filmet 1922-ben mutatták be a moziba

1922. szeptember 27-én mutatták be a legelső 3D-s filmet, melynek címe “The Power of Love” volt. Sajnos azonban titokzatos módon eltűnt a film és mind a mai napig nem sikerült megtalálni.

The power of love

4, Majdnem Sandra Bullock lett a Mátrix Neoja

A filmkészítők olyan nehezen bukkantak rá a megfelelő színészre, aki eljátszhatta volna Neot, hogy majdnem megváltoztatták a nemét nőre. Ha ez bekövetkezett volna, akkor Sandra Bullock kapta volt a szerepet.

5, A Burj Khalifa olyan magas, hogy egy nap alatt két naplementét is lehet látni belőle

Kezdetben a földszinten lehet látni a naplementét, ám ahogy egyre feljebb és feljebb megy az ember a lifttel, úgy tűnik, mintha újra elkezdődne a folyamat. Ezért mondják, hogy két naplementét lehet rajta látni.

6, A II. Erzsébet a nonverbális kommunikáció miatt hord magánál kézitáskát

Például, ha befejezi a beszélgetést egy vendéggel, akkor egyik karjáról a másikra helyezi a táskáját, és a királyi udvar tagjai illedelmesen befejezik helyette a beszélgetést. Ha viszont rögtön be akarja fejezni a kommunikációt valakivel, akkor leteszi a földre a táskáját.

7, Van egy űrhajó-temető a Csendes-óceán déli részén

A Point Nemo néven ismert hely a föld egyik legtávolabbi helye. Itt több, mint 300 űrhajó valamint az űrhajózással szoros kapcsoltban álló roncsok találhatók, mint például a MIR űrállomás.

8, A magas sarkú cipőt eredetileg férfiak viselték

A magassarkú cipőket eredetileg a perzsa lovasság emberei viselték, hogy ne csússzon ki a lábuk a kengyelből.

9, A Bowler kalapokat eredetileg biztonsági kalapként hozták létre

A Bowler nevű kalapokat Thomas és William Bowler tervezték meg és hozták létre. A kalapokat úgy készítették el, hogy megvédje a lovasokat az ágaktól és más eléjük gördülő akadálytól.

10, A Szahara csupán egynegyede homokos

Sokan nem tudják, hogy ennek a sivatagnak a nagy részét voltaképpen kavics borítja. Saját hegyláncokkal és oázisokkal rendelkezik, ám ennek ellenére, nem ez a legnagyobb sivatag, hanem az Antarktisz. A Szahara területe 9 200 000 km², míg az Antarktiszé 14 200 000 km². Igen felmerül a kérdés, hogy lehet az Antarktisz sivatag?! Nos a sivatag egy olyan terület, ahol az évi csapadékmennyiség nem éri el a 250 mm-t és a talaj terméketlen.

11, Az orr és a fül halálunk napjáig nő

Ez a két olyan testrészünk van, mely halálunk napjáig folyamatosan nő. Míg a legtöbb növekedésre hajlamos testrészünk egy bizonyos kor után megáll, addig ezek tovább élik világukat.

12, Az Eiffel-torony nyáron „nő”

Az Öreg hölgy olyan asszerkezetből épült, mely a magas hőmérséklet hatására elkezd tágulni és ilyenkor nagyjából 15 centiméterrel magasabb, mint télen a hideg időben.

13, A méhek magasabbra tudnak repülni a Mount Everestnél is

A méhek képesek 8999 méteres magasságban is repülni, ami magasabb, mint maga a Mount Everest csúcspontja.

14, Tokióban van olyan kávézó ahol sündisznók vannak

Van egy vendéglátó egység, ahova ha megfizeted a nagyjából 3000 forintnak megfelelő összegű belépőt, akkor a kikért kávéd, cappuccinod mellé egy sündisznót is adnak, hogy közben játszhass vele. Csak figyelni kell arra, hogy óvatosan öleljék meg őket, mert nagyon szúrósak.

15, A legkisebb dinoszaurusz, amit a tudósok valaha felfedeztek összesen 4 méter volt.

A felfedezés Kínában történt és a lény a Microraptor nevet viselte.

16, Az “E” betű a legtöbbet használt angol betű.

Az angol nyelvben használt szavak 11\% -ában jelenik meg az “E” betű.

17, Kínában a rendőrség libákat használ kutyák helyett

A kínai rendőrség úgy döntött, hogy a rendőr kutyák helyett, libákat alkalmaznak. Ennek az az oka, hogy állításuk szerint a libák is ugyanolyan jól teljesítenek, mint a kutyák ha nem jobban. Rendkívül éberek, jó szaglásuk van, és agresszívabbak, mint a négylábúak.

18, A koalának egyedi ujjlenyomatai vannak

Ezeknek a cuki kis állatoknak is ugyanolyan ujjlenyomata van, mint a csimpánzoknak vagy a gorilláknak, annyi különbséggel, hogy félelmetesen hasonlítanak az emberi ujjlenyomatokra. Még a tapasztalt kriminalisztikai szakembereknek is komoly kihívást jelent megmondani, hogy emberi vagy koala ujjlenyomatot néznek.

19, Az űrhajósoknak, akik a Nemzetközi Űrállomásra mennek, meg kell tanulniuk oroszul beszélni

Ennek oka, hogy az ISS-be utazó űrhajósoknak orosz származású asztronautákkal kell utazniuk és a Soyuz űrhajókat is oroszok irányítják. Timothy Peake brit származású űrhajós elmondta, hogy az orosz nyelven való tanulás volt számára a legfontosabb.

20, A kutyák akár 250 szót és mozdulatot is képesek megtanulni

A kutyák nagyjából egy kétéves gyermek értelmi szintjén állnak, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos dolgokat megtanuljanak, felismerjenek, értelmezzenek.

Te tudtál ezekről?

betöltés...