20 ember, akinek fogalma sem volt arról mibe botlott, amíg az internetezők fel nem világosították

Van egy mondás, ami soha nem fog kimenni a divatból, mert mindig, minden generációnál aktuális lesz, ami nem más, mint “A jó pap is holtig tanul”. Nincs olyan ember, aki a világ minden tudását birtokolná, hiszen nap, mint nap jelennek meg új tények, ismeretek, fajok, amik arra várnak, hogy felfedezzék őket. Az iskolában sem tudják mindenre megtanítani a gyerekeket, persze törekednek rá, de ez fizikai képtelenség. A legtöbb embert más és más témakörök, szakirányok, egyéb tanok foglalkoztatják ezért nem is lehet olyan egyszerűen minden tudást beszippantani. Bolygónkon annyi állat és növényfaj létezik, hogy már azt lehetetlenség megjegyezni. Ezért nem is csoda, ha az emberek bizonyos lényeket, azok csontvázát vagy részét nem ismerik fel.

Bizonyára veletek is volt már olyan, hogy találtatok valamilyen tárgyat, eszközt egy régi romos házban, fészerben, garázsban, pincében, padláson de nem tudtátok mi is az, illetve, hogy mire használták annak idején. Mivel a világ folyamatosan változik, egyre modernebbé válik ezért a régi idők tárgyai a feledés homályába vesznek. Mostani posztunkban összegyűjtöttünk néhány felhasználó által közzétett képet, amiről fogalmuk sem volt, hogy micsoda, ezért az internetezők segítségét kérték.

(A legtöbb kérdés a : Mi lehet ez? Mi már csak a válaszokat fogjuk a képeknél feltüntetni.)

1, “A ragtapaszokon lévő úgynevezett akrilátok túlzott nedvesség hatására képesek ilyen zöld jelenséget generálni.”

2, “Ezek úgynevezett turisztikai medalionok. Minden egyes medalion egy adott helyszínt jelent.”

3, “Ez nagy valószínűséggel egy csörgőkígyó csörgője akar lenni.”

4, “Ezzel a gombbal tudta az ember aktiválni a számítógép képernyőkímélőjét, mikor felállt az asztalától.”

5, “Sokan azt hiszik elsőre, hogy ez virág pedig nem. Ez valójában egy úgynevezett Euclea delphinii nevű hernyó, amin darazsak parazitái helyezkednek el.”

6, “Ez a hálós dolog az üveg falán az úgynevezett nyálkagomba. Ha fogod és átteszed egy másik edénybe akkor képes önálló gombát létrehozni.”

7, “Azok a fekete pöttyök védik meg az ablaküveget tartó ragasztóanyagot a nap által okozott károsodásoktól. Így hosszú ideig képes megőrizni épségét.”

8, “Ez a kis cukiság a Starship Technologies cég egyik robot alkalmazottja, aki élelmiszereket szállít olyan embereknek, akik nem tudnak elmenni boltba.”

9, “Boszorkány tanok szerint a fenyő a problémák legyőzését, külső-belső harmóniát, és az újjászületést jelenti. Ha hihetünk ennek az elméletnek, akkor valószínű egy jóakaród tehette ezt a kocsidra.”

10, “Elsőre én sem tudtam, úgy kértem másoktól segítséget. De ez egy kúpcsiga tojása.”

11, “Ez a Pirit nevű drágakő, amit a történelem csak úgy emleget, hogy a bolondok aranya. Amikor évszázadokkal ezelőtt mindenki aranylázban égett, sokan összetévesztették a valódi arannyal.”

12, “Ez egy parfüm tartó medál, amit a régi idők asszonyai viseltek magukon. Ezzel képesek voltak bárhol, bármikor finom illatúvá varázsolni magukat.”

13, “Ez egy teleped medúza, amit jobb nem megérinteni, mert csúnya sérülés lehet a vége.”

14, “Így néz ki a magnóliafák magja.”

15, “Ez a kis fickó egy úgynevezett Blue-spotted salamander kétéltű, melynek tudományos neve Ambystoma laterale.”

16, “Nem, ez nem természetfeletti jelenség, csupán egy lyukas felhő. Ez akkor történik, mikor a felhőben a fagypont alá esik a hőmérséklet, de nincs annyi szilárd részecskéje, ami jeget tudna kialakítani.”

17, “Ez egy nixie cső vagy más néven számkijelző cső, amiből kisebb nagyobb méret is van.”

18, “Nem, ez nem az amire gondolsz. Ez valójában egy Eumorpha pandorus lepkeféle hernyója.”

Így néz ki és így mozog:

19, “A kislány kezében egy flutina harmonika van.”

Ilyen hangot ad ki ez a hangszer:

20, “Az a narancshoz hasonlító dolog egy zsákállatka mely több színben és formában pompázik.”

Na mit szóltok?

betöltés...