“A legszomorúbb emberek mindent elkövetnek, hogy másokat boldoggá tegyenek.” - 15 lecke Robin Williamstől

2014-ben vesztettük el Robin Williamset, ez a seb pedig sosem gyógyul be. Amit viszont sosem fogunk elveszteni, az a tehetsége, a bölcsessége, a humora és a számtalan karakter, amiket filmszerepeiben eljátszott.
Összegyűjtöttük a felejthetetlen színész szájából elhangzott bölcsességeket.

1. Válaszd a megfelelő embereket

“Azt gondoltam, a legrosszabb dolog az életben, ha egyedül végzed. De nem így van. A legrosszabb dolog az életben, ha olyasvalakikkel végzed, akik mellett egyedül érzed magad.”

2. Tanuld meg meglátni, mi rejtőzik az emberek mosolya mögött

“Azt hiszem, a legszomorúbb emberek mindent elkövetnek, hogy másokat boldoggá tegyenek, mert tudják, milyen teljesen értéktelennek érezni magad, és nem akarják, hogy más is így érezzen.”

3. Minden balszerencse mögött fontos életlecke van

“Lesznek nehéz időszakaid, de ezek mindig felhívják a figyelmedet olyan dolgokra, amikkel eddig nem foglalkoztál.” – Robin Williams Sean Maguire szerepében a Good Will Hunting című filmben.

4. Először a saját kritikádat hallgasd meg

“Az kemény, mikor olvasol egy cikket, amiben rosszakat írnak rólad. Mintha valaki kést mártana a szívedbe. De a saját munkámnak én vagyok a legfőbb kritikusa.”

5. Fejezd be az aggódást

“Kérlek, ne aggódj annyit. Hiszen egyikünk sem tölt túl sok időt a Földön. Az élet múlandó. Ha valamikor nehéz helyzetbe kerülsz, pillants fel a nyári égboltra, mikor a csillagok teleragyogják a bársonyos éjszakát.” – Robin Williams Jack Powell szerepében a Jack című filmben.

6. Az élet akkor kezdődik, mikor betöltöd az 50-et

“Megvolt az életközepi válságom, mikor 30 éves voltam. Megbirkóztam vele. De mikor 50 lettem, azt nagyon menőnek éreztem. Szó szerint olyan volt, mintha a legszebb férfikorba értem volna. A dolgok nagyon jól mennek és elérkezel ahhoz a ponthoz, mikor már nem kell küzdened.”

7. Néha egy jó döntés megér száz hibát

“Ami jó, az az, ami marad, mikor minden mást rosszul csinálsz.”

8. Ne bánd meg a választásaidat

“Néha olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket tettem, olyan filmeknél, amik nem lettek sikeresek, megkérdezem magamtól: Ezt miért csináltad? Végül mégsem bánom meg őket, hiszen fantasztikus emberekkel találkoztam. Mindig volt valami, amiért megérte.”

9. Senki sem tökéletes, de egymás számára lehetünk tökéletesek

“Nem vagy tökéletes, pajtás, de megnyugtatlak, az a lány sem tökéletes. A kérdés az, hogy egymásnak tökéletesek vagytok-e.” – Robin Williams Sean Maguire szerepében a Good Will Hunting című filmben.

10. Ne szégyellj szünetet tartani és feltölteni magad

“Mindenkinek van az az elképzelése, hogy folyamatosan dolgozni kell, különben az emberek elfelejtenek. Ez pedig veszélyes dolog. Amikor rájössz, hogy ez nem így működik és szünetet tartasz, az emberek még jobban fognak érdeklődni irántad.”

11. Használd a képzelőerődet

“A képzelőerőnk magától működik. Egykeként nőttem fel, ezért nagy szükségem volt a fantáziámra, ez volt a túlélő mechanizmusom.”

12. Értékeld, ami igazán fontos

“Nem tudom, mennyire vagyok értékes az univerzum számára, de azt tudom, hogy néhány embert boldogabbá tettem, mint amilyenek nélkülem lettek volna. És amíg ezt tudom, olyan gazdag vagyok, amilyen mindig is szerettem volna lenni.”

13. Soha ne hagyd abba a tanulást

“Mindig rengeteg tanulnivalónk van, és mindig várnak ránk nagyszerű dolgok. Még a hibák is lenyűgözőek tudnak lenni.”

14. Beszélj többet, üzenj kevesebbet

“Tweetek? Csak megölik a beszélgetést. Az emberek lefotóznak a telefonjukkal vagy titokban hangfelvételeket készítenek rólad, és ez hátborzongató. De ha egyszer eljönnek hozzád és elkezdenek beszélni, abba sem hagyják, látod, ahogy villog a piros fény a telefonjukon.”

15. Vigyázz arra, ami azzá tesz, aki vagy

“Megkaptad az őrültségnek egy piciny szikráját. Vigyázz rá, nehogy elveszítsd!”

betöltés...