Így néztek ki a valóságban a könyvekben és a portrékon látható történelmi alakok. – Íme a képek

Hermann Schaaffhausen német antropológus volt az első, aki 1877-ben megpróbálta rekonstruálni a paleolit ​​korból származó emberek megjelenését a koponyájuk segítségével. Ma, ennek a módszernek köszönhetően összehasonlíthatjuk a történelmi személyek valódi külsejét a könyvekben látható képekkel, a portrékkal és szobrokkal. Lássuk, hogy néztek ki ezek az emberek a valóságban.

1, I. Erzsébet királynő

Mat Collishaw brit művész 2018-ban bemutatta a “Fiatalok maszkja” című projektjét, melyben rekonstruálta I. Erzsébet királynő arcát, mikor 25 éves korában elfoglalta a trónt. A történelem aranykornak hívja azt az időszakot, mikor I. Erzsébet volt az uralkodó.

2, Nero római császár

Salva Ruano spanyol művész elkészítette a Césares de Roma nevű projektet, melyben rekonstruálta a római császárok arcát, például Neroét, Augustusét és Caligulaét. Annak érdekében, hogy a lehető legreálisabban ábrázolja őket, a művész megvizsgálta az őket ábrázoló érméket, szobrokat, és egyéb tárgyakat, melyen arcképük van.

Nero 16 éves volt, mikor császárrá vált. Uralkodás elején nagyon ravasz, ám diszkrét ember volt, aki később megmutatta mekkora zsarnok is valójában.

3, Augustus római császár

Augustus a Római Birodalom első császára, s a római történelem egyik legfontosabb alakja volt. Uralkodása latt sikerült elérnie, hogy kibővítsék az államhatárokat.

4, Caligula római császár

Caius Iulius Caesar Augustus Germanicus császár kegyetlen uralkodó volt, pontosan emiatt volt rövid életű az uralkodása, ugyanis 4 év után összeesküdtek ellene az emberek és kiontották az életét.

5, Szent Miklós

A keresztények Szent Miklósnak hívják. A katolikus és a görögkeleti egyház szentje, a tengerészek, kereskedők, illatszerészek, gyógyszerészek, zálogházak, gyermekek, diákok és általában minden nehéz körülmények között élő ember védőszentje. 2014-ben a brit tudósoknak sikerült rekonstruálni a megjelenését koponyája segítségével.

6, Calpea, aki 7500 évvel ezelőtt élt

1996-ban Gibraltáron emberi maradványokat találtak, melyből kiderítették, hogy egy nőről van szó, aki kb 7500 évvel ezelőtt élt a neolit időszakban. A nőt Calpea-nak nevezték el annak a sziklának a tiszteletére, ahova el volt temetve. A koponyája el volt deformálódva, ám a modern technológiáknak köszönhetően a tudósoknak sikerült helyreállítaniuk. 6 hónapon keresztül dolgoztak azon, hogy rekonsturálhassák Calpea megjelenését. Kiderült róla, hogy sötét barna haja volt, barna szeme és kn kb. 30-40 éves korában hunyt el.

7, Lord of Sipan

1987-ben, Walter Alva régész egy különös sírt fedezett fel, melyre az volt írva “Lord of Sipan”. A sírra Peru északi részén bukkant rá. Sírkamrájában még nyolc embert temettek el. Antropológusok 2016-ban rekonstruálták az uralkodó megjelenését és rájöttek, hogy ízületi gyulladásban szenvedett és 45-55 éves korában hunyt el.

8, Mária Magdolna

Philippe Charlier antropológus és Philippe Froesch igazságügyi szakértő 2017-ben a Versailles-i Egyetemen rekonstruálta Mária Magdolna megjelenését. Az arc elkészítéséhez több, mint 500 fényképet készítettek a koponyájáról, majd egy 3D-s modellt készítettek. A tudósok szerint azonban nem 100\% -ban biztosak abban, hogy a koponya Mária Magdolnaé.

9, Meritamon

LeírásMeritamon ókori egyiptomi királyné volt, II. Ramesses és Nofertari lánya. A század elején sírját Karl Lepsius fedezte fel. 2016-ban arcát a Melbourne-i Egyetem ausztrál tudósai rekonstruálták, amihez 3D nyomtatót és számítógépes tomográfot használtak. Meritamun koponyájának nyomtatása 140 órát vett igénybe, ami nem kis teljesítménynek számít.

10, I. Róbert skót király

I. Róbert skót király, vagyis VIII. Robert de Bruce volt az egyik legnagyobb skót uralkodó. Számos rekonstrukciós kísérlet folyamán kiderült, hogy leprában halt meg. Az adatok hiánya miatt nem tudtak 100\%-os következtetést levonni. I. Róbert rekonstrukciója a következőképp néz ki.

11, William Shakespeare

William Shakespearet a világ egyik legjelentősebb drámaírójának tekintik. Halála után sok kétség merült fel szerzői műveivel kapcsolatban. Például nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen iskolai végzettséggel rendelkezett volna. 1849-ben Németországban találták meg Shakespeare Halotti maszkját amit a Dundee-i Egyetem csoportja meg is próbált rekonstruálni.

Te mit szólsz ezekhez?

betöltés...