9 bosszantó szokás, ami teljesen tönkre tudja tenni a párkapcsolatokat.

Mindenki szeretne harmonikus, békés és boldog párkapcsolatban élni, ám ehhez nagyon sokat kell tenni. Nem szabad minden piszlicsáré dolgon felhúzni magad, hanem meg kell beszélni a problémákat. A legtöbb párkapcsolatban a minőségi idő eltöltése, a kommunikációs és a tisztelet hiánya a probléma, ami egy idő után annyira el tud hatalmasodni, hogy a legjobb, ha mindenki megy a maga útján. Ezeken kívül számos más probléma is adódhat egy kapcsolaton belül, amik szépen, lassan kiirtják az emberekből az érzelmeket. Mai cikkünkben ezeket a bosszantó szokásokat hoztuk el, hogy tisztában legyetek vele, mik tudják tönkretenni a kapcsolatokat.

1, Állandóan kritizálja magát.

A nők sokkal szigorúbbak magukhoz, mint a férfiak, pontosan ebből kifolyólag kritizálják saját magukat. Előfordul, hogy a férfiak semmi sem vesznek észre a nők problémájából, ám ha folyamatosan szidják magukat, egy idő után meggyőzhetik a párjukat arról, hogy ugyanúgy gondolják a dolgokat, mint ők.

2, Mások fölötti ítélkezés.

Ha az egyik fél állandó jelleggel idegeskedik mások dolgai miatt, az egy idő után meg tudja változtatni a kapcsolatot. Tényleg nagyon bosszantó és fárasztó tud lenni, mikor megállás nélkül panaszkodik mások tevékenységei, döntései miatt. Az emberek erre nagyon hamar rá tudnak unni és odébb állnak.

3, A tökéletes házastárs akar lenni.

A tökéletes feleség akar lenni, mindegy mennyire fáradt. Ez egy idő után nagyon bosszantó tud lenni, főleg, hogy a legtöbb dolgot te magad is meg tudod csinálni. Ilyen hozzáállással nem tudtok minőségi időt eltölteni, amitől elhidegültök egymástól.

4, Csak a saját véleménye érdekli.

Általában ezt azok csinálják, akik sokáig voltak szinglik és ezt azért csinálják, mert nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy mások gondoskodjanak róluk és a nehéz időszakokban is ott legyenek mellettük. Egy kiegyensúlyozott kapcsolathoz fontos, hogy meghallgasd a másik véleményét és megtaláljátok az aranyközéputat.

5, Többet költ, mint amennyit megengedhet magának.

A pénz kulcsfontosságú szerepet tölt be egy párkapcsolatban, mert mind a túlköltekezés, mind a zsugoriság konfliktushoz vezethet. Fontos, hogy megbeszéljétek a pároddal, hogyan kezeljétek a pénzügyeiteket és mire költitek a félretett kis pénzetek.

6, Mindig ellenőrizni kell.

Sajnos a párkapcsolatban egy ember nagyon kevés ahhoz, hogy mindent kézben tartson, pontosan ezért kell mindenkinek ugyanannyit beletenni. Ha folyamatosan ellenőrizni és figyelmeztetni kell a párodat bizonyos dolgok miatt, az nagyon leszívhatja az energiaszinted.

7, Mindig másokkal hasonlít össze.

A nők, de most már a férfiak is kimondottan rosszul kezelik, ha állandóan másokhoz hasonlítgatják őket. Ezzel az önbizalmukat ássák alá, és azt az érzést keltik benne, hogy nem érnek fel bizonyos személyekhez. Előbb vagy utóbb, de betelik az a bizonyos pohár és utána már bánhatják.

8, Gondolatolvasás.

Ez is többnyire női probléma. Azt hiszik, hogy a férfiak gondolatolvasók és ki tudják találni, ami épp a fejükben van. Hát nem így van. Ők a szavakból értenek és akármennyire is kínos, vagy bántó a téma el kell mondani, mert csak így tudnak javítani a helyzeten.

9, Állandóan emlékeztet a múltban elkövetett hibákra.

Ha folyamatosan csak elraktározod azokat a hibákat, amiket a másik fél követett el és ezt bizonyos pillanatokban felhándálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy konfliktushelyzetet teremtesz. A múlt már megíródott. A tinta már száraz. Így nem lehet semmit sem tenni azokért a hibákért. El kell felejteni őket és a jelenre, illetve jövőre koncentrálni.

Nálatok is vannak ilyen problémák?

betöltés...