Ez a 13 tény annyira hihetetlen, hogy még te sem bírod ki, hogy ne nézz utána az interneten

Annak ellenére, hogy a történelem órákon rengeteg információval láttak el bennünket, a világ és a benne élő emberek dolgait illetően, még így is híján vagyunk az igazi tudásnak. Sajnos a tanórákon inkább olyan dolgokról és eseményekről mesélnek, melyeknek nagy hatása volt történelmünk kialakulásában, például gazdaságpolitikáról és háborúról. Pedig ezeken kívül sokkal több és érdekesebb tudnivalók is vannak, amiket érdemes lenne megtanítani a fiatalabb generációnak. Például azt, hogy a kutyák és a medvék sokkal közelebbi rokoni kapcsolatot ápolnak egymással mint a hiénákkal, vagy, hogy Kanadában sokkal kevesebben laknak, mint Florida városában.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket hoztunk el nektek, hogy bővüljön a tudástáratok.

1, A bolygónkon még éltek mamutok, mikor a Gízai piramist építették.

Sokan nem tudják viszont tényleg így van, ugyanis a mamutok Kr. e. 1600 körül éltek a földünkön a piramist pedig Kr. e. 2600 és 2500 között lett építve.

2, Az Egyesült Államokbeli Wyoming nevű tagállamában mindössze két darab mozgólépcső van.

Wyoming-ban annak ellenére, hogy hozzávetőlegesen 560 ezer ember él mégis csak két darab mozgólépcsőt lehet találni az egész államban. A legérdekesebb, hogy mindegyiket egy településen lehet megtalálni, melyben 60 ezren laknak. Ha hiszitek, ha nem még a reptereken sem botlunk efféle lépcsőkbe, mivel azoknak csupán egyetlen szintje van.

3, Gondoltad volna, hogy a kutyusok sokkal közelebbi rokonai nem a hiénák, hanem a medvék?

Kutatások szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a medvéknek és a kutyáknak közös őse volt. Annak ellenére, hogy a hiénák sokkal jobban hasonlítanak a kutyákra, mégis a macskák családjába tartoznak.

4, Az Egyesült Államokban jóval több könyvtár található, mint amennyi McDonald’s van a világon.

Statisztikai adatok bebizonyították, hogy az Egyesült Államok egész területén 119.847 könyvtár van, míg a világon csupán 36 ezer Meki található.

5, A googolplex szám értéke olyan nagy, hogy az egész univerzumban sem található annyi részecske.

A tíz hatványai közül a legnagyobb az úgynevezett googolplex szám, amit ha leírunk akkor googol darab nulla követi az első egyes számot. Amennyiben másik formában szeretnénk meghatározni, akkor az „tíz a googolodikonon”. Egy nagyon híres matematikus, Edward Kasner csupán szemléltetésképpen találta ezt ki a matematika tanításánál.

Ahhoz, hogy ki tudjuk számítani a googolplex értékét nem kell mást tennünk csak a 10-es értékű szám után 100 darab nullát írnunk. Ezzel szemben univerzumunkban található részecskék számát úgy tudjuk meghatározni, ha a 10-es értékű szám mögé, 81 nullát írunk le.

6, Amennyiben egy 52 lapból álló paklit megkeverünk, valószínű, hogy azt a sorozatot mi kevertük ki legelőször.

Az 52 lapos francia kártyát összesen 80 658 175 170 943 878 571 660 636 856 403 766 975 289 505 440 883 277 824 000 000 000 000 különböző módon lehet kikeverni. Mivel ennyiféleképpen lehet megkeverni, ezért gyakorlatilag nulla annak az esélye, hogy bárki ugyanazt a sorozatot keverje ki, amit mi.

7, Hihetetlennek hangzik, de a koreai származású embereknek szagtalan a verejtékük.

Az Angliában található Bristol Egyetem tudósai egy kutatás során arra a következtetésre jutottak, hogy teljesen szagtalan a koreai emberek 99,994\%-nak a verejtéke. Pontosan ennek köszönhető, hogy ezen a vidéken alig lehet kapni dezodort.

8, Ujjainknak van egy olyan képessége, mellyel érzékelhetők a mikroszkopikus tárgyak.

Igazság szerint ez csak sima felületen igaz. Ha ujjaink akkorák lennének, mint a Föld, akkor képes lenne különbséget tenni a házak és az autók között.

9, Az Egyesült Államokbeli Floridában több ember él, mint Kanada egész területén.

Míg Floridában 39,5 millió ember lakik, addig Kanadában csak 35,1 millió.

10, Szaddám Huszeinnek adták Detroit városának kulcsát, még 1980-ban.

Ennek a városnak a kulcsát eddig csak olyan személyeknek adták oda, akik munkásságukkal kiérdemelték, hogy tiszteljék őket. Ennek fényében a kulcsot birtokolta már, Michael Jackson, Stevie Wonder, sőt 1980-ban még Szaddám Huszein is.

11, A Las Vegasban található Bellagio Hotelben több szoba van, mint ahányan az olasz Bellagio nevű kisvárost lakják.

Ez a híres öt csillagos hotel, még az 1998-as években épült, melyben körülbelül 3950 szoba található. Ennek köszönhetően a 11. legnagyobb hotelnek számít a világon. Ezzel szemben az ugyanezzel a névvel rendelkező olasz kisvárost viszont csak 3820-an lakják.

12, Majdnem ugyanannyi baktérium található az emberi testben, mint sejt.

Egy kanadai valamint izraeli tudóscsoport a fent említett következtetésre jutott. 1972-ben már felvetették ezt az elméletet, ami szerint 10:1 arányban oszlanak meg testünkben a sejtek valamint a baktériumok. Kutatási eredmények azt mutatták, hogy 39 trillió sejtünkre körülbelül 30 trillió baktérium jut, legalábbis, ha egy 30 esztendős, közel 70 kilós embert veszünk alapul.

13, A zsiráfok ugyanannyi nyakcsigolyával rendelkeznek, mint az emberek.

Minden élőlény különböző számú nyakcsigolyával rendelkezik. Tudtad, például hogy egy hattyúnak 22-25 ilyen csigolyája van? Ugye nem. A legérdekesebb az egészben, hogy az összes emlősnek ugyanannyi nyakcsigolyája van. Ennek tükrében tehát a zsiráfoknak és az embereknek is egyenlő számú csigolyája van.

betöltés...