10 jel, hogy 40 évesen még fiatal vagy

Íme 10 jel, hogy 40 évesen még fiatal vagy:

1. Nem háborodsz fel, miért tegeztelek le már a címben.

2. Érdekelnek az új divatirányzatok / legújabb elektromos kütyük. De legalábbis egészen képben vagy a témában. Lehet, hogy nem a haveroktól hallasz az újdonságokról, hanem a gyerektől, de ez részletkérdés.

3. Még mindig szeretsz társasjátékozni / legózni / rajzolni / kosarazni / számítógépes játékot játszani. És nyerni szeretnél.

4. Minden nap tanulsz valami újat. Jó, a harmadikos matekfeladatok még mindig okoznak némi fejtörést, dehát most úgyis az élethosszig való tanulás a menő…

5. Még mindig nem tanultál meg kezelni bizonyos helyzeteket és embereket. Van, hogy ugyanolyan szerencsétlennek érzed magad, mint 13 éves korodban, amikor még túl keveset tudtál a világ működéséről.

6. Legalább öt évvel idősebb korodban lettél anya / apa, mint a szüleid. Vagyis legalább öt évvel tovább kell fiatalosnak maradnod, hogy megértsd, miről beszél a gyerek. Ami, tekintve a technikai fejlődés tempóját, egyáltalán nem lesz egyszerű.

7. A kortársaid közül többen mostanában vállaltak babát / költöztek külföldre / kezdtek új szakmába. Ha Te is ezt akarnád, megtehetnéd, senki nem nézne rád furcsán.

8. Élnek a bolygón nálad idősebb színésznők, akik szexszimbólumnak számítanak, és rocksztárok, akik még mindig tudják, mi a dörgés. Monica Bellucci elmúlt ötven, Mick Jagger pedig betöltötte a hetvenet, mégis ők a legjobbak, nem igaz?

9. Álmodozol és terveket kovácsolsz. És ez nem csak holmi szórakozás. Lehet, hogy nemcsak új állást keresel még többször, de pályát is módosítasz majd, ha úgy hozzák a körülmények.

10. Még legalább 30 éved van a nyugdíjig. De lélekben már készülsz rá, hogy lehet, hogy hetvenen felül is dolgozni fogsz majd. Ha nem fogsz tudni pénzt keresni, abból kell majd élned, amit a következő harminc évben félreteszel. Hogyan is érezhetnéd öregnek magad, amikor még annyi dolgod van?

Szerző: Hajnal Anett

betöltés...