7 olyan Oscar-díjas eset, amelyekről a szervezőknek és a vendégeknek is kellemetlen emlékei vannak

Az Oscar-gála a filmipar egyik legrangosabb eseménye. Annak érdekében, hogy minden a tervek szerint haladjon ezen a napon, több száz ember dolgozik és vigyáz minden apró részletre, hogy az esemény tökéletes legyen. A szervezők minden erőfeszítésének ellenére azonban így is adódhatnak kellemetlen pillanatok.

Cikkünkben összegyűjtöttük az Oscar-díj átadó ünnepség legnevetségesebb és legfurcsább helyzeteit, amelyek eddig előfordultak a nagyszabású rendezvény történetében.

Ben Stiller az Avatar című film egyik karaktertereként lépett színpadra

2010-ben Ben Stiller komikus érte a megtiszteltetés, hogy bejelentheti a Legjobb smink jelölés győztesét. A színész úgy döntött, hogy egyedi megjelenéssel lép a színpadra az “Avatár” című film kék humanoidjaként. Egy ilyen átalakulás és a furcsa beszéd a jelenlévők számára egyértelműen váratlan volt.

Björk “hattyú” ruhában tojást pottyantott

A ruha, amelyet Björk viselt az Oscar-on 2001-ben, az esemény egyik legbotrányosabb és legszokatlanabb ruhája volt. Az énekes egy fehér hattyú jelmezben jelent meg a közönség előtt és úgy döntött, hogy egy hatalmas tojást is mellékel a ruhaköltemény mellé. Azt nehéz megmondani, hogy Björk hogyan érezte magát, ám a körülötte lévőknek biztosan kellemetlen pillanatokat okozott nem szokványos belépőjével.

Will Rogers elnézte a jelölt nevét, így nem a nyertes hírességnek ítélte oda a rangos díjat

Az 1934-es Oscar házigazdája nem volt túl figyelmes színész, ugyanis Will Rogers a nyertesek kihirdetése előtt nem tanulmányozta a jelöltek listáját. Ahelyett, hogy a győztes teljes nevét hirdette volna ki, Rogers egyszerűen csak bepillantott a folyosóra, és azt mondta: „Gyere és vedd át a szobrodat, Frank!” Ebben az évben két azonos nevű rendező: Frank Kapra és Frank Lloydot jelölték a díjra. Amikor egyikük a színpadra lépett kiderült, hogy a díjat nem is ő nyerte.

Seth MacFarlane dala felháborította az Oscar-gálán jelenlévő színésznőket

2013-ban az esemény egyik házigazdája Seth MacFarlane a “Family Guy” alkotója volt, aki megpróbálta megviccelni az ünnepségen résztvevőit. Részben sikerült is neki, de a színész végül túl messzire ment. Sokakban felháborodása okozott a “We Saw Your Boobs” című dalt. Ebben a MacFarlane a színésznőkről beszélt. Még a férfiak is, akik a monológot hallgatták, kényelmetlenül érezték magukat. A színésznők arca minden gondolatukat elárulta a történtekről.

John Travolta idegennek nevezte a színésznőt

A 2014-es díjátadón John Travoltának száját emlékezetes mondat hagyta el. Idin Menzel, az animációs film bemutatója helyett a színész a következőket mondta: „Hihetetlenül tehetséges, egyedüli Adele Dazim!” A ünnepség vendégeit megdöbbentette ez a mondat, így Travolta jó néhány napig hallgathatta a kritikákat és csipkelődéseket.

Jennifer Garner elesett, de nem lepődött meg rajta

2006-ban a színésznő éppen az egyik díjat készült átadni, amikor a ruha hosszú szegélyére lépett és elcsúszott. A történtek nem érték meglepetésként Garnert. A színésznő azt mondta: “Ez az én trükköm.” Mindenki nevetett a vicces jeleneten.

Egy kis kavarodás a nyertesek nevével

2017-ben történt az emlékezetes eseményt. A borítékokkal volt egy kis keveredés, ami miatt a legjobb film bejelentésekor nem a nyertes film címe hangzott el. A szervezők félbe is szakították az eredmény kihirdetését, amíg elhárították a problémát. Az azonban biztos, hogy erre a kellemetlen eseményre még sokáig emlékeznek majd.

betöltés...