Egy kenguru állandóan ölelgeti az önkénteseket, akik megmentették az életét - A videótól könnyekig fogsz hatódni

Az állatoknak éppúgy vannak érzéseik, mint nekünk, embereknek. Sőt, sokkal tisztábbak az érzelmeik, és ennek bizonyítására ma a legjobb példa a következő kenguru története lesz.

Ausztráliában a mentett kenguruk rezervátumban élnek, ahol a természetes környezetükben, szabadon járhatnak-kelhetnek, élelmet kereshetnek. De van köztük egy, Abigail, aki minden idejét azzal tölti, hogy az őt megmentő önkénteseket árasztja el ölelésekkel.

Így kezdődött

Abigail története nem indult vidáman. Elfogták, miután elvesztette anyját 5 hónapos korában. Szerencsére a rezervátumba került, ahol az ott dolgozó önkéntesek tárt karokkal fogadták. Abigail tele volt sérülésekkel, de hála a gondoskodásnak, hamarosan visszanyerte egészségét.

Élet a rezervátumban

Attól a naptól kezdve, hogy odakerült, Abigail ideje nagy részét azzal tölti, hogy háláját fejezi ki a megmentőinek. Az érzései kristálytiszták. Bár Abi már több mint egy évtizede él a rezervátumban, sosem felejti el kinyilvánítani, mennyire hálás azért, hogy megmentették az életét.

Azt mondják a kenguruknak nagyon jó a hosszútávú memóriájuk. De nemcsak Abigail részéről érzelmes ez a kapcsolat, hiszen a gondozói is igen szorosan kötődnek hozzá.

A nonprofit rezervátum alapítója Chris Brolga, aki 2006-ban hozta létre a rezervátumot a kenguruk megmentésére, miután rájött, hogy a legközelebbi állatmentő központ 1500 km-re van tőlük. Az Alice Springs mellett található rezervátum kifejezetten kenguruk számára jött létre. Olyan állatokat tartanak itt, melyek a brutális vadászatok áldozatai vagy elárvultak.

Miért olyan fontos biztonságos helyet létesíteni a kenguruknak

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Kangaroo Sanctuary (@thekangaroosanctuary) által megosztott bejegyzés,


A kengurukat a húsuk miatt vadásszák. A kenguruból készült termékekkel évi 29 millió dolláros forgalmat bonyolítanak, ez sajnos a legrosszabbat jelenti sok kenguru számára.

Az ilyen rezervátumok jelenthetik a mentőövet ezeknek az állatoknak, és a példájukon keresztül láthatjuk, hogy mennyit számít a segítő szándék. Abigail a lehető legjobb módon fejezi ki háláját és a tiszta szeretetét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Kangaroo Sanctuary (@thekangaroosanctuary) által megosztott bejegyzés,

betöltés...