Ez történik a testeddel, ha nem cserélsz minden nap fehérneműt

Egy legújabb kutatás szerint az amerikaiak 45\%-a nem cseréli napi rendszerességgel a fehérneműjét. Ez az adat azért is megdöbbentő, mert mint kiderült, fertőzések és baktériumok tárháza lehet egy több napon keresztül viselt fehérnemű.

A Tommy John alsónemű gyártó cég megbízásából készült felmérés szerint kiderült, hogy az emberek nagyrésze egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy napi rendszerességgel cserélje a fehérneműjét. A kutatást ezer ember körében végezték, és az eredmény alapján arra jutottak, hogy a megkérdezettek 45\%-a nem cseréli napi rendszerességgel a fehérneműjét.

A megkérdezettek 13\%-a teljesen jól elvan úgyis, ha egy héten csak egyszer cseréli le fehérneműjét.

A kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak az igénytelenebbek, ők azok, akik egészen hosszú ideig bírják ugyanabban a fehérneműben. A férfiak két és félszer többen mondták azt, hogy egy hétnél tovább is kibírják ugyanabban a fehérneműben, mint a nők.

A szakértők szerint rendszeresen, magas hőmérsékleten kell mosni a fehérneműket, ezért akár az sem gond, ha hosszabb ideig, akár egy évnél tovább is megtartunk bizonyos darabokat.

A hosszú ideig viselt fehérneműk könnyen gombás fertőzést vagy bőrproblémákat okozhatnak. Ezt nyáron elősegíti a fokozott izzadás is. Ha csupán egy-két napig viseljük ugyanazt a fehérneműt, akkor nem kell tartanunk semmilyen problémától – hangsúlyozta Philip Thierno, a New Yorki Orvostudományi Egyetem mikrobiológiai és patológiai professzora.

Cora Harrington, a The Lingerie Addict magazin alapítója és főszerkesztője szerint akkor kell új fehérneműt vásárolni, amikor a régiek már elvesztették rugalmasságukat, színüket, vagy foltosak és lyukasak lettek.

betöltés...