3 szívbemarkoló tény a császármetszéssel szülő anyákról, amiről jobb, ha mindenki tudomást szerez

Nem is kérdés, hogy a világ egyik legszebb és leggyönyörűbb élménye és pillanata az, mikor egy párnak, kisbabája születik. Felbecsülhetetlen érzés, mikor egy újdonsült édesanya rápillant arra az ártatlan kis lélekre, akit kilenc hónapon át a szíve alatt hordott. Rengeteg fotós van a világon, akik lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek a szülésen és megörökítsék a pici világrajövetelének perceit. Monet Nicole fotográfus szintén azok közé a szerencsés emberek közé tartozik, akit folyamatosan felkérnek efféle fotózásra. Ám elmondása alapján nagyon sokan nem tisztelik és nem értékelik azokat az édesanyákat, akik császármetszéssel hozták világra gyermeküket.

Nicole a fejébe vette, hogy egy olyan albumot hoz létre, ahol mindenkinek bebizonyítja, hogy azok a kismamák is gyönyörűek, akik nem természetes úton szültek. Bemutatja, milyen változásokon megy át a testük és, hogy néznek ki azok a hegek, amiket a császármetszésnek köszönhetnek.

Három egyszerű pontban foglalta össze, hogy ő maga mit is gondol ezekről az anyákról és szülésükről.

Azok az édesanyák, akik császármetszéssel szülnek, hihetetlenül bátrak.

“Senki ne gondolja, hogy a műtétet megelőző előkészületek csupa móka és kacagásból állnak. A műtőbe addig nem engedik be a kismama párját, amíg nincs minden a helyére rakva.”

Ez annyit takar, hogy amíg elő nem készítik a kismamának a steril környezetet, addig egyedül fekszik a szobában, tele van félelemmel és azon agyal, hogy mi fog vele és a picivel történni. Ebben az esetben nagyon nehéz, bátornak és erősnek lenni, hiszen senki sincs vele, aki támogatná ezekben a nehéz pillanatokban, de a születendő baba miatt muszáj összeszednie magát. Természetesen, aki nem szült még nem tudja maximálisan átélni, hogy miben lehetnek ezek az asszonyok.

Pontosan emiatt állíthatom, hogy ők nagyon bátor emberek.”

Azok az anyukák, akik nem természetes úton szülnek, nagyon erősek.

“Nos nem mondhatom, hogy sok olyan édesanyával találkoztam, akik mindig is arról álmodtak, hogy császárral hozzák világra kisbabájukat. A legtöbb várandós kismama, részletes tervet készít a fejében és elképzeli, hogyan fog zajlani a szülés, milyen technikával próbálja csillapítani fájásait, hogy fog kinézni babája, mikor az orvos felemeli… stb. Erre a procedúrára nem csak testileg, de szellemileg is fel kell készülni, ami alapjáraton sem egy könnyű feladat, hát még az, amikor bejelentik, hogy néhány percen belül teljesen más módon fogja megszülni gyermekét. A hónapok alatt felépített terv a másodperc tört része alatt esik szét és nem marad más a helyén csak a bizonytalanság és a félelem.

Ezen kívül a császármetszéssel szülő anyukáknak nem napokra, hanem hetekre és hónapokra van szükség, hogy felépüljenek. Egy rossz mozdulat és a vágás szétnyílhat, ami önmagában sem túl előnyös, hiszen utána kezdődhet minden elölről.”

Azok az édesanyák, akik császármetszéssel szülnek, gyönyörű szépek.

“Mindegy, hogy természetes úton vagy császárral hozzák világra a picit, a szülés mindenhogy nyomot hagy egy nő testén vagy lelkén. Az utóbbiaknak általában mindkettőn. Nagyon érdekes, hogy minden kismamának más a vágásának hossza és textúrája, pontosan úgy ahogy a fizikai sérülések által keletkezett sebeknek. De nem ez az egyedüli érdekesség, hanem az is, hogy miként változnak meg a hegek az idő múlásával. Akárhányszor belenéz egy nő a tükörbe, ez emlékeztetni fogja őt a szülés pillanataira, amiért hatalmas tisztelet jár nekik.

Ezeknek az édesanyáknak nem szégyellni kellene a vágásuk helyét, hanem büszkének lenni rá, hiszen ezek adnak tanúbizonyságot elképesztő bátorságukról és erejükről.”

Azt üzennénk minden császármetszéssel szülő anyukának, hogy ne rejtsék el a világ elől a hegeiket, mert ezek teszik őket azzá, akik!

betöltés...