A hatodikos szegedi fiú százezer forintot talált egy bankautomatában, amit visszajuttatott jogos tulajdonosának. 

A mai világban már nagyon kevés becsületes személy él (tisztelet a kivételnek). Mivel a legtöbb ember kapzsi és önző, ezért bizonyos helyzetekben nehéz megállniuk, hogy ne csábuljanak el, ilyen például amikor egy tárcára, telefonra, vagy valamilyen értékes ékszerre bukkannak az utcán és azt a legtermészetesebb módon felveszik és elteszik, mintha mindig is ők birtokolták volna. Ilyenkor sajnos nem gondolnak bele, hogy az aki elvesztette mennyit dolgozott érte. Szerencsére még akadnak őszinte és rendes lelkű emberek, akikbe olyan mértékű empátia szorult, hogy képesek beleképzelni magukat az ő helyzetükbe. Ennek tükrében és a becsületük miatt sem hagyhatják, hogy mások károsodjanak, így mindent elkövetnek, hogy az adott tárgy, visszakerüljön jogos tulajdonosához.

Mai cikkünk főszereplőjét igazi kis hősként emlegetik Szegeden. A minap történt ugyanis, hogy egy általános iskolás hatodik osztályos tanuló nagyapjával sétált a szegedi autóbusz pályaudvaron, mikor meglátta, hogy egy illető épp pénzt vesz le egy automatánál, ám hirtelen futásnak eredt, mikor meglátta, hogy a busza indulófélben van. Nagy sietségében teljesen megfeledkezett arról, hogy az automatából még nem vette ki a pénzt.

Az iskolás fiú észrevette, hogy a pénz ott fityeg az automatából. Csak azért volt tisztában azzal, hogy mennyit is ér az a száz ezer forint, mert nagypapája nyugdíja 108 ezer forint. Az idős bácsi unokájára hagyta a döntést, hogy mit fog kezdeni azzal a pénzzel. A fiú úgy döntött, hogy kiveszi a pénzt, és elsétál a legközelebbi “zöld” bankba és leadja a talált pénzt, hogy azt ők vissza tudják majd juttatni a tulajdonosának.

A bankban nagyon meglepődtek, hogy a fiú ennyire becsületes volt, mert ez a hozzáállás nem igazán jellemző az emberekre, az meg pláne nem, hogy pénzt visznek vissza a bankba.

Eme eset még a nyáron, augusztus elején történt, ám az ominózus bank csak most tartott ünnepséget annak az iskolának az udvarán, ahova a becsületes fiú jár. A pénzintézet mozijeggyel és ajándékcsomaggal hálálta meg neki a jó cselekedetet. A fiú az RTL Klubnak még interjút is adott, ami az alábbi videón tekinthető meg.

Neked mi a véleményed a fiúról? Több ilyen gyermekre és felnőttre lenne szükség?
betöltés...