7 hétköznapi szokás, ami elárulja milyen is vagy valójában

A legtöbb embernek megvannak a maga szokásai, rituáléi melyeket mindennap majdnem szinte ugyanabban az időben tesz. Ugye mindenkinek ismerős, hogy ébredés után szinte a legtöbb embernek az az első dolga, hogy bekapcsolja a kávéfőzőt és főzzön egy jó erős kávét, ami beindítja a napját. Ezek olyan dolgok, melyek már szinte automatikusan működnek és nem is tulajdonítunk neki nagy szerepet, azonban a tudósok szerint mégis van jelentőségük. De nézzük csak, mi mit jelent valójában.

  1. Bio élelmiszerek vásárlása, használata

A mai világban,ahol szinte majdnem mindenhol felüti fejét a génmanipuláció és vegyszer, rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a bio termékek. Legyen ez élelmiszer vagy ruházat. A tudósok szerint, akik átállnak a bio termékek használatára, hajlamosabbak másokat elítélni, egyfajta felsőbbrendűségi érzést ad nekik. Mivel ők azt gondolják, hogy jobb dolgokat vesznek vagy tesznek a környezetért, így joguk van ítélkezni mások felett. Nyilván nem kalkulálják bele azt a tényt, hogy nem mindenkinek van lehetősége ezeket a drágább élelmiszereket megvenni, vagy vannak olyan régiók, ahol kevésbé tudnak hozzáférni az emberek.

2. A szolárium

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire káros tud lenni a szolárium, mégis rengetegen veszik igénybe. A barna bőr iránti vágy nagyon sok embernél megjelenik, nemcsak nőknél. A tudósok megállapították, hogy a rendszeres szoláriumozás ugyanolyan függőséget tud okozni, mint a dohányzás. A rendszeres, már-már függő szolisoknak 6-szor nagyobb esélye van a későbbiekben alkoholizmus okozta betegségekben szenvedni. Valamint megnöveli a érzelmi rendellenességek kialakulását.

3. Hideg zuhany

A legtöbb ember tisztában van vele, milyen sok pozitív hatása van a váltózuhanynak. Ez rendkívül jó hatással van vérkeringésünkre, valamint a bőrünkre. Azonban a tudósok ezt is megfigyelték: ha valaki több időt tölt a meleg víz alatt, az általában arra utal, hogy magányos. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik hideg vízzel szeretnek zuhanyozni? Őket általábn makacssággal, egocentrikussággal áldotta meg a Sors. Nem érdekli őket mások véleménye, meghallgatják őket ugyan, de nem értenek vele egyet.

4. Az öko táskák

A 21. század egyik legégetőbb kérdése a környezetvédelem. A legtöbb ember felismerte már a problémát és tesz is az ellen, hogy minél jobban védje a környezetét. Sok kicsi sokra megy elven, mindannyian tudunk érte tenni. Egyik legnépszerűbb váltása a nejlon zacskók lecserélése. Sok embernél látni manapság már a boltokban, hogy vászontáskákat használnak a megszokott bolti zacskók helyett. Azonban mégis érdekes az a tény, hogy ezekbe a táskákba egészségtelen dolgok kerülnek általában. A tudósok megfejtették erre is a választ, ami elég érdekes lehet számunkra: mivel a vásárlók zöme – akik ilyen táskákat használnak – védik a környezetet, ezáltal úgy érzik joguk van ahhoz, hogy valami ízleteset vegyenek, még ha egészségtelen is, mert megérdemlik.

5. Az e-mailek

Az e-mail postafiókunk szintén rengeteg elárulunk rólunk:

  • azok, akik nem hagyják figyelmen kívül a leveleiket, rendezgetik őket, törlik, vagy elolvasnak mindent, ő rájuk jellemző az, hogy szeretnek mindent kézben tartani és ellenőrizni.
  • azok, akik elolvassák, de nem törlik őket, jellemző rájuk perfekcionizmus. Ők azok, akik minden megtartanak, ha esetleg később szükség lesz rá, ezáltal érzik magukat biztonságban.
  • Akik pedig olvasatlanul hagyják az üzeneteket és nem törlik őket, ők intelligensebbek, mivel nem érdekli őket a kéretlen levél és nem fecsérlik az idejüket felesleges az olvasgatással.

6. A “lájkok”

Egy kicsit elfordult a világ a közösségi oldalak felé, ahol különböző smile-kkal tudjuk kifejezni az aktuális érzelmi állapotunkat. Ez egyfelől jó, mivel a cégek sok mindent le tudnak szűrni belőle, másfelől viszont a lustaság jele is lehet; pl: hogyha az emberek aggódnak valamiért, jóval egyszerűbb egy gombot megnyomni, mint valójában tenni érte.

7. A keserű ételek

Mindenkinek van a környezetében legalább egy olyan ember, aki cukor és tej nélkül, feketén issza a kávéját. Tudósok megállapították, hogy nagy valószínűséggel vannak az ilyen embereknek pszichológiai rendellenességei, és érdekességképpen megemlítették azt is, hogy a legtöbb sorozatgyilkos is így fogyasztja a kávéját. Ugyanakkor, akik szeretik a sört, tonicot és más nem édesített italokat, azokra jellemező a szadizmus vagy nárcizmus.

7+1. A bónusz

A legtöbb ember sikerorientált. Azonban, ha sikereket érünk el, ebből is kétféle embertípust tudunk megkülönböztetni. Az egyik, a “hamis” ember: ő az aki egyből rohan, hogy szétkürtölje mit ért el. Vágyik a visszajelzésre, hogy elismerjék és gratuláljanak. A “valódi” emberek, pedig csendben maradnak, megtartják maguknak, mivel nem vágynak mások elismerésére, mert tudják, amit csinálnak, azt jól csinálják.

betöltés...