"Mindig adok borravalót, de összezavarodtam", a nő megdöbbent a váratlan borravaló-képernyőtől az 500 dolláros autójavítás után

A borravaló egyrészt jó módszernek tűnik a becsületes és kemény munka megbecsülésére, de néhányan úgy gondolják, hogy néha ez túl messzire megy. A leahova nevű felhasználó meglepődött, amikor az apját megkérték, hogy hagyjon borravalót, miután megjavíttatta az autóját a szerelőnél.

Leah Ova, a San Franciscóban élő négygyermekes anyuka nemrég a TikTok-on vitatta meg a borravaló-kultúrát, különösen az autószerelőknek adott borravaló fogalmát. Meglepetését osztotta meg, amikor apja 500 dollár értékű javítást követően elment az autójáért, és a képernyőn a borravalóra vonatkozó opciókkal szembesült: 20\%, 25\% és 30\%.

Ez mind őt, mind Leah-t váratlanul érte. Bár ő hozzászokott a borravalóhoz, az autószerelők borravalójának gondolata új volt számára, és zavarba ejtette. Leah maga is bizonytalan volt ezzel a gyakorlattal kapcsolatban, és úgy érezte, hogy a borravalónak ez a megközelítése ebben a kontextusban túlzottnak tűnik.

Leah Ova megosztotta, hogy korábban úgy gondolta, hogy „a borravaló-kultúra nem irányíthatatlan”. Ez az eset azonban megváltoztatta a véleményét. „Úgy voltam vele, hogy ‘Nem, most már biztosan nem adunk borravalót az autószerelőknek. Legalábbis nem tudok róla. Igen, nem is tudom. Azt hiszem, ez már túlzás” – zárta a beszélgetést.

A hozzászólásokban sokan osztották meg tapasztalataikat, amikor szokatlannak tűnő helyzetekben kértek borravalót. Ezek olyan esetek voltak, mint például a borravaló egy automata autómosóban, online vásárlás közben, vagy akár az önkiszolgáló pénztáraknál, ahol nincs emberi kiszolgálás, csak robotok.

Néhány hozzászóló egyenes volt és megemlítette, hogy hacsak valaki nem szolgáltatói szerepben van, mint például fodrász vagy éttermi személyzet, akkor gyorsan lemond a borravalóról. Ha nyomás nehezedik rájuk, hogy adjanak borravalót, a stratégiájuk az, hogy figyelmen kívül hagyják a helyzetet, és habozás nélkül megnyomják a „nincs borravaló” gombot.

A TikTok az utóbbi időben tele van ellentmondásokkal. Egy másik, nemrégiben készült videó, amely vitát váltott ki a nézők között, egy Amazon sofőrről szólt, aki arra panaszkodott, hogy a vásárlók nem hagytak nekik rágcsálnivalót, amikor kiszállítási rendelést adtak le.

betöltés...