16 lenyűgöző repülőtér szerte a világon, ahol örökké ott szeretnénk maradni

Jó, ha egy város vagy ország megismerésének első percei hihetetlen benyomásokkal indulnak a repülőtérről. A repülőtér határozza meg a további utazás hangulatát és a megkülönböztető jellemzője is minden városnak.

16 gyönyörű légi kikötőt gyűjtöttünk össze, amelyek még a legkifinomultabb utazókat is lenyűgözik.

Ashgabat Nemzetközi Repülőtér (Türkmenisztán)

Az új Ashgabat repülőtér, amelyet lebegő sólyom alakúra terveztek, nemcsak az ország új mérföldköve lett, de bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, a világ legnagyobb díszképével, amely a fő utasterminál épületének tetején található.

Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér (Egyesült Arab Emírségek)

A repülőtér, amely úgy néz ki, mint egy úszó hajó, Abu Dhabi és Dubai között található. Tökéletesen illeszkedik e fényűző városok légkörébe.

Lyon-Saint-Exupéry nemzetközi repülőtér (Lyon, Franciaország)

A Lyon Repülőtér Antoine de Saint-Exupéry, világhírű francia író, a város szülöttje és profi pilóta után lett elnevezve.

Marrakesh Menara repülőtér (Marokkó)

Ez a világ egyik legszebb repülőtere, és belföldi, transzkontinentális és nemzetközi járatokra használható. Egy egyedülálló projektre épült, amely egyesíti az európai technológiákat és a marokkói kultúra hagyományait.

Incheon nemzetközi repülőtér (Dél-Korea)

A világ egyik legnagyobb repülőtere, évente (2005 óta) a világ legjobb repülőtereként ismeri el a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa.

Shenzhen Bao’an nemzetközi repülőtér (Shenzhen, Kína)

A Pearl River Delta régió keleti partján fekvő part menti völgyben található, ez az egyetlen kínai repülőtér, amely tengeri kikötőkhöz kapcsolódik, mind az utasok, mind a teherforgalom számára.

Washington Dulles nemzetközi repülőtér (Washington, USA)

A repülőteret John Foster Dulles után nevezték el, aki az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere volt Dwight D. Eisenhower elnök kormányzatában. A Dulles repülőtér Washington három repülőterének egyike, és a legforgalmasabb közülük.

John F. Kennedy nemzetközi repülőtér (TWA terminál régi épülete), (New York City, USA)

Ez a repülőtér a repülés absztrakt szimbóluma. Az épület a világ egyik legeredetibb repülőtéri épülete. Belseje még szokatlanabb, mint a külseje: nincsenek egyértelmű oldalak és falak, és minden úgy tűnik, mintha egyik helyről a másikba áramolna, szimbolizálva a folyamatos mozgást.

Pekingi Nemzetközi Repülőtér, 3-as Terminál (T3), (Peking, Kína)

Az első repülőtér Kínában. Az épület körvonala egy sárkány alakjára hasonlít, és a várótermet télikert díszíti (a repülőtér hagyományos kínai stílusban készült). A repülőtér Kína büszkesége és egyfajta múzeum, ami a kínai kultúrát mutatja be.

Denveri Nemzetközi Repülőtér (USA)

A repülőtér nemcsak megjelenésével vonz, hanem az azt körülvevő legendákkal is. A repülőtér építése során hatalmas mennyiségű földet termeltek ki (annyi földet szállítottak el a Panama-csatorna létrehozásakor is). E miatt sok ember azt gondolja, hogy hatalmas, fel nem használt helyiségek vannak a repülőtér alatt, és az embereknek számos összeesküvés elméletet sikerült felállítaniuk.

Kanszai nemzetközi repülőtér (Japán)

A repülőtér egy mesterséges szigetre épült. Hogy összekössék a szárazfölddel, megépítették a Sky Gate Bridge-et. Hosszúsága 3,75 kilométer, ami ezt a hidat a világ leghosszabb kétszintes hidainak listájára helyezi. Kanszai jogosan tekinthető a 20. század egyik mérnöki csodájának.

Dubaji nemzetközi repülőtér (UAE)

A legnagyobb polgári repülőtér az Egyesült Arab Emírségekben, valódi pálmafákkal köszönti az utasokat. Az 1-es terminálon tíz alvókabin van, melyek mindegyike ággyal, nagysebességű internet-hozzáféréssel és nagyméretű tévével rendelkezik.

Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (USA)

Ez az egyik legnagyobb nemzetközi repülőtér, és évek óta a világ legnépszerűbb indulási / célállomásának számít.

San Franciscó-i nemzetközi repülőtér (USA)

Az utasforgalom szempontjából ez a legnagyobb repülőtér a San Francisco-i öbölben. A terminálokon múzeumok és könyvtárak vannak, a várakozó helyiségekben művészeti tárgyak állandó és ideiglenes kiállításai találhatók.

Szamuj-szigeti nemzetközi repülőtér (Thaiföld)

A Szamuj-szigeti repülőtér szokatlan, mivel nincs belső helyisége, kivéve egy ajándékboltot. Ennek ellenére az ország hatodik legforgalmasabb repülőtere, évente több mint egymillió utast szolgál ki.

Bónusz:
Princess Juliana repülőtér (Szent Márton-sziget)

A repülőtéren nagyon alacsony magasságban szállnak fel és le a gépek, mivel a kifutópálya egyik vége rendkívül közel van a parthoz és a Maho strandhoz. Ez lélegzetelállító látványt kínál a turisták számára.

Melyik repülőteret szeretnéd meglátogatni? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...