Ha úgy érzed, hogy felkészültél a télre akkor nézd meg ezeket a képeket! A fotók láttán még mindig úgy érzed, hogy jöjjön a tél?

Ojmjakon egy olyan különleges hely, ahol törvényileg tiltva van, hogy a gyerekek -52 ° C alatt iskolába menjenek. Ezt a települést tartják mind a mai napig a világ leghidegebb helyének, bár sokan élnek itt életvitelszerűen. Amikor már tényleg farkasordító hideg van a hőmérséklet akár -62 ° C is lehet.

Amos Chapple fotográfus egyszer odautazott, hogy képeket készíthessen erről a kis helyről és, hogy bemutassa milyen lehet itt élni. “Vékony nadrágot viseltem, amikor először a -47 ° C-os időjárásba kiléptem” – mondta Chapple. Ezen a vidéken régen -59 ° C-ot jegyeztek fel, ám egy új elektronikus hőmérőnek hála kiderült, hogy a hőmérséklet valójában elérheti a -62 ° C.

Az 1920-as és 30-as években ezen a vidéken átmenetileg rénszarvas pásztorok éltek, később pedig a szovjet kormány állandó lakóhellyé nyilvánította. Elhoztuk Amos Chapple néhány zseniális képét, amin bemutatjuk milyen lehet ebben a kis faluban élni.

Ojmjakonban, egy távoli szibériai falu, amit a világ leghidegebb lakóhelyének nyilvánítottak.

Ezen a vidéken a hőmérséklet körülbelül -62 ° C, ami persze nem való minden embernek.

Olyan hideg van, hogy az embereknek még a szempillája is megfagy tőle, ám ez nem akadályozta meg őket abban, hogy itt éljenek.

Ha a hőmérséklet -52 ° C-tól hidegebb, akkor a diákok nem mehetnek iskolába, ugyanis a kormány nem teszi kockára a gyermekek testi épségét ilyen időjárási viszonyok között.

De a felnőttek folyamatosan mennek dolgozni, pontosan úgy ahogy a melegebb országokban élő emberek.

Az utcai árusoknak nincs szükségük hűtőszekrényre ahhoz, hogy hidegen tartsák a halakat, ugyanis olyan hideg van, amiben képtelenség, hogy a halak romlásnak induljanak.

Néhány turista akik Ojmjakonba látogatnak kihasználják, hogy ilyen hideg van és megmártóznak kicsit a jeges vízben.

A fotósok próbálják kreatívan kihasználni a hideget: “- 41 ° C-ban készült erről a balerináról ez a kép”

Ojmjakon a Szaha Köztársaságban található, Oroszországban.

Nevét az Ojmjakon folyóról kapta, amelynek jelentése: „Ahol a víz nem fagy be”.

A városban található egy meleg vizű forrás is.

Egy új és pontosabb elektronikus hőmérőnek hála -62 ° C-ot jegyeztek fel, ami rekordnak számít, mivelhogy eddig még soha nem mértek ilyen hideget itt.

500 ember él ezen a hideg és fagyos helyen, de őket egyáltalán nem zavarja ez a zord időjárás.

Nagyjából 750 méterrel fekszik a tengerszint felett. Egy évben átlagosan 214 napon át hó takarja a települést.

“Számunkra ez a normális időjárás”- mondta egy falubeli lakos, aki már nagyon régóta él itt.

A sarkkörhöz való közelsége miatt a nappalok hossza igen változó.

Decemberben 3 órát, míg júniusban 21 órát süt a nap.

Viszont a nyarak elég melegek. Júniusban, júliusban és augusztusban +30 ° C feletti a hőmérséklet.

Az 1930-as években vált állandó lakóhellyé, azelőtt átmeneti táborhely volt, ahol az utazók és a nomádok sátrat verhettek és kipihenhették magukat.

A második világháború alatt repülőtér épült a város mellett, ez jelentette az akkor még csak néhány elszórt házból álló Ojmjakon falucska felvirágzását.

betöltés...