9 furcsa szépségápolási tipp, ami valóban csodát tesz veled

A test sokkal több mikrobát (baktériumokat, vírusokat, gombákat) tartalmaz, mint maga a Tejút. Ezek a test egészségének megőrzése érdekében működnek, viszont ha a jó mikrobákat valami megtámadja, akkor fokozni kell azokat. A kókuszolaj immunerősítő hatással rendelkezik, ami el tudja távolítani a rossz mikrobákat. De ugyanilyen hatásos még az ecetes víz lábfürdő, mert az meg a kellemetlen szagokat. gombákat és baktériumokat képes semlegesíteni. A mostani posztunkban 9 tippet hoztunk el nektek, melyeket bátran felvehettek a szépségápolási listátokra, annak érdekében, hogy egészségesek és szépek legyetek.

1, Alkalmazd ezt a koreai szépségtippet, hogy a bőröd jól nézzen ki

Van egy koreai szépségápolási módszer, ami tökéletes matt bőrt kölcsönöz az arcodnak, ennek neve “Jamsu”. Ez azért is jó, mert sokkal természetesebbnek hat egy kisminkelt arc és ezt a módszert egy japán szépségápolási blogger találta ki. Az alapozó felvitele után, babahintőporral be kell festeni az arcot egy alapozó szivacs segítségével majd egy edény hideg vízbe kell belemártani a fejed. Ezután várni kell 15-30 másodpercet majd fel lehet nézni és egy papírtörlővel,pamut kendővel fel kell itatni a vizet.

Itt a videó, ami bemutatja, hogyan kell ezt csinálni:

2, Kellemetlen viszketés ellen használj golyós dezodort

Ez a kis trükk segít enyhíteni a szúnyogcsípés kellemetlen tüneteit, ám nem fogja megakadályozni, hogy a szúnyogok megcsípjenek.

Ha felkened a dezodort a csípésre, akkor idővel a duzzanat és a fájdalom csökkenni fog. Ebben a készítményben található alumínium-klorid az, ami enyhíti a kellemetlenséget.

3, Ecetes víz lábszag ellen

Sajnos a legtöbb embernek nyáron nagyon izzad a lába, ami azért sem jó dolog, mert ez remek közeget teremt a baktériumok és gombák elterjedésének. Annak érdekében, hogy a kellemetlen szagot megszüntesd állj bele egy lavórba és önts bele egy rész ecetet és két rész vizet, majd áztasd benne a lábad 20 percig. Ez hatékonyan fogja csökkenteni a kellemetlen szagot.

Ezt az eljárást napi szinten egyszer csináld meg, ha erre nincs lehetőséged akkor is legyen meg heti egy alkalom. Ha bármilyen fekély vagy nyílt seb van a lábadon, akkor nem javasoljuk ezt a módszert.

4, Szódabikarbóna barnítókrém foltok ellen

Nem mindenki tudja megfelelően használni a barnítókrémet és a legtöbb esetben különböző foltok jelenhetnek meg a testen. A szódabikarbóna viszont segíthet eme hibák eltüntetésében.

Ehhez nem kell mást tenni, csak egy kis vizet egy kevés szódabikarbónával összekeverni és az így kapott sűrű pasztát körkörös mozdulatokkal felvinni az érintett területre. Ez segít eltávolítani a problémát. Mivel az önbarnító csak a bőr felső rétegét színezi be, ezért ez a készítmény bőrradírként funkcionálhat így leradírozza az elfuseráltan befestett felületet.

5, Lenmag gél a hajra

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor teljesen mindegy mit csinál a hajával az fáradt, fakó és kezelhetetlen lesz. Ez a gél viszont tökéletesen hidratálja és erősíti a hajat valamint a fejbőrt.

A lenmagolaj igazi csodaszer a haj számára, mert értékes tápanyagokat, B-vitamint, magnéziumot és Omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Ez a készítmény tökéletes a göndör hajúak számára ugyanis remekül képes kezelni a szárazsággal járó problémákat.

Ehhez nem kell mást tenni csak 10 percig forralni a lenmagokat, majd utána leszedni a külső héját. A gélt vidd fel a nedves hajadra zuhanyzás után, masszírozd bele a fejbőrödbe, majd öblítsd le. Ez egy kiváló hajkezelés minden hajtípushoz, mely fényt és volument kölcsönöz neki.

6, Edzés után próbáljon meg inni friss gyömbérteát a fájdalom enyhítésére másnap.

Mindenki tudja milyen kellemetlen érzés mikor reggel izomlázzal ébred egy nehéz edzés után. Ennek orvoslására tökéletes a gyömbér, mely gyulladásgátló tulajdonságokkal bír. Ez azt jelenti, hogy enyhíti az izomfájdalmakat, miközben egészséges lendületet ad a testnek.

Annyit kell tenned, hogy az apróra vágott gyömbért 10-15 percig forralod, majd az így kapott levet megiszod. Ez csökkenti a fájdalmat, de ahhoz, hogy hasson napi 2-3 csészével meg kell inni belőle.

7, Körömfehérítés természetes oregánó illóolajjal

Normális, ha a körmök időről-időre besárgulnak, a leggyakoribb ok azonban a bakteriális fertőzés. A körmök kifehérítése érdekében azt javasoljuk, hogy használj oregánóolajat.

Az oregánóolaj antimikrobiális tulajdonságairól ismert, ami megsemmisíti és megállítja a sárgulást okozó mikrobiális baktériumfertőzések növekedését. Naponta kétszer vigyél fel ilyen olajat reggel és lefekvés előtt a körmödre, és a hatás nem marad el.

8, Kókuszolaj az egészségügyi előny megtartása érdekében

Ez a gyors és egyszerű tipp segít megőrizni az egészséged, miközben a reggelid fogyasztod. Nem kell mást tenned csak egy teáskanál kókuszolajat adni a reggeli kávédhoz és ez stabilizálja a vércukorszinted, illetve fokozza az immunrendszered.

Ezen kívül számos egészségügyi előnnyel bír, például egészségessé teszi a hajat, a bőrt és stabilizálja a vérnyomást.

9, Fogyassz több fagyasztott gyümölcsöt és zöldséget

Kutatások bizonyítják, hogy a fagyasztott gyümölcsök és zöldségek magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a friss változataik. Ez azért van, mert a vitaminok fagyasztott állapotba be vannak zárva az ételbe.

A fagyasztott termékek előnyei közé tartozik, hogy hosszabb az eltarthatósági ideje vagyis csökkenthető az élelmiszer pazarlás.

Hasznosnak tartottad ezt a posztot? Valamelyik tippet már ismerted közülük?

betöltés...