Emlékszel még az éhhaláltól megmentett kisfiúra, kinek fotója bejárta a világot? Így néz ki ma!

Anja Ringgren Loven volt az a dán önkéntes, aki tavaly felkarolta a boszorkánysággal vádolt és ezért utcára taszított alig kétéves kisfiút. Nyolc hónapig tengődött az éhhalál szélén, mikor rátaláltak.

A kisfiú ezek után a Hope (Remény) nevet kapta örökbefogadójától, aki egyébként férjével gyermekközpontot üzemeltet Nigériában, ahol a kicsik orvosi ellátásban részesülnek, etetik és oktatják őket.

Erre nagy szükség is van, ugyanis az ENSZ legfrissebb jelentése szerint mintegy félmillió kisgyereket éhhalál fenyeget Nigéria északkeleti részében.

Hope-ot tavaly kórházba szállították, ahol eltávolították a gyomrában lévő férgeket és naponta vérátömlesztést kapott, így túlélte a megpróbáltatásokat, amiknek vér szerinti szülei kitették, mivel azt gondolták boszorkány és pusztulnia kell.

Fotó: Anja Ringgren Loven

Szerencsére Hope meggyógyult, és mára ilyen mosolygós kis fickó vált belőle. Nemrég betöltötte a harmadik születésnapját is és egészségesen kezdhetett neki az iskola előkészítőnek a héten.Az Anja Facebook oldalán megosztott új felvételeken látszik, ahogy a gyermek iskolai egyenruhában, hátizsákban várja az új kezdetet.

Sok sikert kívánunk neki és Anjának kitartást, hiszen munkája gyermekek százainak ad új életet és reményt!

Oszd meg, ha szerinted is több ilyen ember kellene erre a világra!

betöltés...