13 szomszéd típus, akit evakuálni kellene a Földről

Kíváncsiskodó, éber, bosszantó, kötözködős. Ez a felsorolás nem másokra, mint szomszédainkra vonatkozik. Lehetünk bármilyen türelmesek, néha nálunk is elszakadhat az a bizonyos cérna. Cikkünkben eláruljuk, milyen típusai vannak szomszédainknak, attól függetlenül, hogy falun vagy városban élünk.

Az étel szaga az egész háztömbben

Szinte mindannyiunknak van vagy volt egy olyan szomszédja, aki folyamatosan főz vagy süt valamit, így az egész házban az általa alkotott étel szaga terjeng. A legrosszabb esetben a hagyma és a hal fordul elő legtöbbször, ez pedig felettébb bosszant tud lenni.

“Gördülő golyó”

Nagy valószínűséggel mindenki ismeri azt a hangot, ami olyan, mintha a szomszédai leejtettek volna egy hatalmas golyót és azt gurítanák folyamatosan. A lakásban lévő hőmérséklet is megerősítheti ezt a hangot.

“A bulikirály”

Ha van egy szomszédod, aki szereti hallatni kedvenc zenéit az egész világgal, akkor pontosan tudod, miről beszélünk. Ebben az esetben csak reménykedhetsz abban, hogy egyezik a zenei ízlésetek. Általános szabály, hogy ez a szomszéd az estéhez közeledve kezd bele a hangos bulizásba, sőt, az is előfordul, hogy a barátai is csatlakoznak hozzá.

A “láthatatlan” szomszéd

Ahhoz, hogy halld a szomszédod, nem szükségesek vékony falak sem. Egy hangos tüsszentés, köhögés, egy zenét kedvelő szomszéd vagy a vécé hangja, amit minden egyes lehúzásnál hallani és még sorolhatnánk. Talán sosem láttad ezt a szomszédod, de pontosan tudod, hogy ott lakik melletted, alattad vagy fölötted.

Az aktivista

Általában ő a közös képviselő, aki mindig pénzt gyűjt valamire. Ő az, aki ügyel a hirdetésekre, a liftre és szemmel tartja a lakosokat. Gyakran ítélkezik és “értékes” tanácsokkal látja el az embert.

Az állatbarát

Ez a szomszéd szereti az állatokat, legyen az kutya vagy macska, akik egész nap a lakásban futkároznak. A lakosoknak nem is ezzel adódik problémája, hanem a lakásból kiáramló szagokkal.

Gyerekes szomszédok

Úgy tűnik, hogy ezeknek a szomszédoknak legalább tíz gyereke van, akik nagyon nehéz játékokkal játszanak és soha nem alszanak. A hétvégi reggelek a legintenzívebbek, ami rendkívül zavaró tud lenni, ha valaki pihenni szeretne.

A “végzet asszonya”

Ő egy nehéz helyzetben lévő nő, aki szeretetre és kommunikációra vágyik. Folyamatosan szüksége van egy férfira vagy annak erejére, hogy segítsen neki húst felszelni vagy éppen szekrényt arrébb tenni. Ha már nem tud mivel előrukkolni, akkor kölcsön kér, hogy újra felkereshesse szomszédját.

A pletykafészek

Ennek a szomszédnak a középső neve a félrevezetés. Gyorsabban terjeszti a híreket, mint az újság vagy a közösségi média. Ha reggel összetalálkozol vele, akkor biztosan elkésel a munkából.

A szomszéd, aki hétvégén is korán felébreszt.

A felújítás vagy javítások soha nem fejeződnek be. Ő az a szomszéd, aki hétvégente, korán reggel fúr, farag, ezzel pedig mindenkit felébreszt. Ennek a szomszédnak két fajtája van, a könyörtelen és szelíd. Az első órákon át fúr, a második néha tart egy kis szünetet.

A “kétéltű ember”

Ő az, aki mindig meglepi a szomszédait egy kis öntözéssel. Mindig bocsánatot kér ugyan, de mégis újra és újra elárasztja vízzel alsó szomszédjait.

A radiátor zsarnok

Az ilyen típusú szomszéd szerint, minden környezetében élő személy hangos, csoszog vagy becsapja az ajtót. Tulajdonképpen bármit teszel, az őt biztosan zavarni fogja. Még a halk tévét vagy egy lesett papírdarabot is meghall, sőt, azonnal elkezdi ütni a radiátort, hogy fejezd be és maradj csendben.

“A valóság show résztvevői”

Ezek az emberek nem csinálnak titkot magánéletükből. Az egész ház tisztában van a problémáikkal, állandóan hangosan beszélnek vagy éppen veszekednek. Egy idő után már pontosan tudni fogod, hogy mi zajlik körülötted, sőt, az is előfordulhat, hogy valamelyik fél pártjára állsz.

betöltés...