Kutatások támasztották alá, hogy a boldog párok nagyobb eséllyel híznak együtt

Eddig nem tudtad, hogy mi miatt hízol meg egy párkapcsolatban? Nos itt az ideje, hogy megtudd. Tudósok tanulmányt végeztek, amiben megállapították, hogy nagyobb eséllyel hízunk meg egy olyan kapcsolatban, amiben kiegyensúlyozottak és boldogok vagyunk. Annak érdekében, hogy kiderítsük ennek valóságalapját, néhány kutatást számba vettünk, amit most el is hoztunk nektek, hogy megtudjátok van-e párhuzam az elhízás és a boldogság között.

A házas embereknek a súlya elkerülhetetlenül nő.

Kutatási eredmények szerint az 5-6 éve házasságban élő asszonyok átlagosan 11 kilót szednek fel. A párkapcsolatban élők 10 kilót, míg az egyedülálló nők 5-6 kiló pluszt szednek magukra.

De nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is tanulmányozták amiben kiderült, hogy a pasik 11 kilót is hízhatnak amennyiben kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatban élnek. Viszont a szingliknél nem mutatkozott súlygyarapodás.

Az eredmények alapján arra is fény derült, hogy igenis van kapcsolat a hízás és a párkapcsolat között. Ezen kívül a boldog kapcsolatban élő emberek hajlamosabbak egészségesebb életmódot folytatni, káros szenvedélytől mentesen.

Friss házasok

Az Egyesült Államokban lévő Egészségügyi Intézet is végzett egy kutatást, amiben olyan párokat vizsgáltak, akik már több, mint 4 éve vannak együtt. Azt szerették volna kideríteni, hogy a hízást a pozitív vagy a negatív hatások okozzák. Az eredmények azt mutatták, hogy a boldog pároknál kétszer nagyobb esély van az elhízásra, mint boldogtalan társaiknál.

A tudósok ebből arra következtettek, hogy a pároknak nincs szükségük egymás figyelmére ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen a párkapcsolatuk, ami az elhízást eredményezi. Viszont a kevésbé boldog párok nem tudnak meghízni, mert gyakori jelenség náluk a stressz és a szorongás.

Az elhízás fertőző

Egy másik kutatásból pedig az derült ki, hogy 37\%-kal nagyobb az elhízás akkor, ha a pár egyik tagjának súlya gyarapodik. Mindez amiatt van, mert a felek tökéletesen alkalmazkodnak egymáshoz étkezési szokásaikat beleértve.

A kevésbé boldog párok esetében ilyen veszély nem fenyeget, mert a felek igyekeznek egymás társaságát elkerülni, vagy kevesebb időt tölteni együtt. Emiatt nincsenek egymásra hatással.

A szakemberek szerint az elhízás hátterében a felek pszichológiai befolyása állhat. Erre abból az elemzésből jöttek rá, amiben a párok szokásait, közösen végzett tevékenységeit, és társadalmi környezetét vizsgálták.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy ezek a tanulmányok és eredmények nem húzhatók rá minden párra és házasságra. Mert, ahogy mindenben úgy itt is akadnak kivételek és ne gondoljátok azt, hogy mert nálatok nem jelentkeznek efféle tünetek, attól a párkapcsolatotok zátonyra fog futni.

Ezt a tanulmányt valójában abból a célból készítették, hogy felhívják a párok figyelmét az elhízás lehetőségére. Mindegy, hogy boldog párkapcsolatban élünk, vagy szinglik vagyunk mindig oda kell figyelni az elhízásra és annak megfékezésére.

betöltés...