Mi az a vízfesték tetoválás? Ha meglátod, te is akarsz egyet!

Ha amúgy sem zárkózol teljesen el a tetoválás gondolatától, akkor az alábbi képekkel jó eséllyel esel majd szerelembe. A watercolor, vagy vízfesték tetoválás egy újabban nagyon népszerű irányzat a professzionális varrók között, a munkáikat elnézve pedig nem is csoda, hogy sokan kérnek ilyen bájos, lágy, művészi rajzokat a bőrükre.
Miben más a vízfesték tetoválás?

1/5 Miben más a vízfesték tetoválás?

Hogy néhány tévhitet eloszlassunk, kezdjük rögtön azzal: a vízfesték tetoválás sem készül máshogy, mint a hagyományos tetoválás, ugyanazzal a technikával juttatják a festéket a bőröd alá, a különbség mindössze a stílusban van.

A vízfesték tetoválások mindig színesek, és úgy tűnik, mintha valóban egy ecsettel vitték volna fel a bőrödbe felszívódó festéket, és nem egy tű hegyéről kerültek volna fel a pontok.

A hatás így olyan lesz, mintha tényleg egy festmény került volna a bőrödre, aminek vízfestéke kicsit el is mosódott a széleken.

2/5 Virágokhoz tökéletes

A vízfesték tetoválásokkal számtalan minta és forma készül, de talán a legnépszerűbbek a virágot ábrázoló tetoválások, hiszen itt sok a szín, és a hatás is sokkal szebb, ha nem feltétlenül fekete vonalakkal körberajzolt területet töltenek ki a színek, hanem kicsit egymásba mosódnak.

A vízfesték tetoválásokat természetesen egészen aprócska formákban is el lehet készíteni, de tény, hogy ha több virágot szeretnél, akkor ez egy olyan tetoválás, ami nagyobb területen mutatja meg a szépségét igazán.

3/5 Készülj rá, hogy nem tart addig, mint a hagyományos tetoválás!

Bármilyen tetoválást készíttetsz is, számolnod kell azzal, hogy a felszívódó festék miatt idővel talán korrekcióra lesz szükség – persze, nem hetekről, hanem évtizedekről beszélünk, ekkorra viszont lehet, hogy a tetoválásod megkopik, halványabb lesz, és érdemes lesz feljavíttatni egy tetoválóművésszel.

Mivel a fekete tinta a legtartósabb, a színek pedig valamivel gyorsabban kopnak, ezért ez különösen igaz a vízfesték tetoválásokra.

Különösen azért, mert a ragyogó színeknek itt tényleg kulcsszerepe van az összhatásban!

Szóval ha ezt a technikád választod, számolj vele, hogy pár évtized múlva érdemes lesz majd elvinni a tetkódat egy kis ráncfelvarrásra.

4/5 Bármilyen stílusban készülhet

Azt, hogy hogyan alakulnak a trendek a tetoválások között, persze nem könnyű kiszámítani, de most minden esetre igaz, hogy egy kicsit elcsépeltebb mintát is izgalmasabbá tehetsz, ha ebben a stílusban kéred.

A toll és tintatartós tetoválás például évek óta népszerű, gyakori minta, de ezzel a technikával egyedibbé, trendibbé teheted.

Persze azért azt is vedd figyelembe, hogy a bőrre varrt mintáknak nem csak egy múló szeszélynek, vagy divathullámnak kell megfelelniük, ezek egész életre szólnak, így csak akkor válassz ilyen mintát, ha úgy érzed, 10, 20, 30, 40 év múlva is szeretni fogod.

5/5 Színt, bármire

Ha nagyon megtetszett a vízfesték tetoválás, de nem szeretnél újabb varrás készíttetni, akkor akár egy már meglévő mintát is feldobhatsz vele. Nekünk például nagyon tetszik, ahogy erre az idézetes tetoválásra utólag egy kis extra színt vittek, amitől sokkal egyedibb, játékosabb, könnyedebb hatású lett.

Ez a kép is csak azt mutatja, hogy a rugalmas stílust gyakorlatilag bármilyen mintával lehet kombinálni.

Ha megtetszett a vízfesték stílus, érdeklődj utána profi tetoválóknál is, ha pedig úgy döntesz, el is készítteted, varrass felelősséggel!

betöltés...