Egy Titanic túlélő állítja: Nem jéghegy süllyesztette el a hajót

Könyvekből, filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt el, de egy nemrégiben előkerült bizonyíték szerint robbanások voltak a hajón, és tűz ütött ki, ami végül elsüllyesztette. Ez megváltoztatja a történelmet.

A túlélő Vaginak Byurat soha nem beszélt jéghegyről

Vaginak Byurat Konstantinápoly értelmiségének egyik legprominensebb tagja volt, aki üzleti utazást tervezett Amerikába, hogy ott könyveket szerezzen be. Ezért vásárolta meg jegyét a Titanicra.

Túlélte a katasztrófát, és a saját szemével látta elsüllyedni a Titanicot. De beszámolója sokban különbözik attól, amit eddig tudtunk.

Shaen Khachatryan, az Örmény Nemzeti Művészeti Galéria igazgatója ismerte Vaginakot, és személyesen is beszélt vele. Később ennek alapján írta meg a történeteket. Byurat hosszú életet élt, és sokszor beszélt a hajó elsüllyedéséről. A legérdekesebb azonban, hogy jéghegyről soha nem tett említést. Ehelyett robbanásról beszélt, ami állítása szerint a Titanic elsüllyedését okozta.

Az ő beszámolója valószínűleg feledésbe merült volna, ha más szemtanúk nem jelentkeznek ugyanezzel a verzióval.

Amit más szemtanúk láttak a Titanic süllyedése közben

Más szemtanúk állították, hogy 2-4 robbanás volt a hajón. Nem csoda, hogy a hatalmas pánikban pontosan senki nem tudott visszaemlékezni. Bill Wormstedt kutató és szerző is rendelkezik erre nézve bizonyítékokkal az általa meginterjúvolt szemtanúk beszámolóiból. Ezek téged is meggyőzhetnek arról, hogy nem volt semmiféle jéghegy.

  • Arthur G. Peuchen polgármester az első osztályon utazott. Ő azt mondta, konkrétan hallotta a robbanást, és a hajó ezután kezdett süllyedni.
  • George Frederick Crowe utaskísérő volt az egyik mentőcsónakban. Állította, hogy volt egy robbanás, ami után a hajó hátsó része elsüllyedt.

De a beszámolókon túl hol az egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Titanic valóban robbanás következtében süllyedt el?

Kutatók szerint az utasok túlélhették volna, de a Titanic nem menekülhetett meg a pusztító tűz elől

Akkoriban a Titanic mérnökei még nem voltak tisztában az elektrolízis veszélyeivel, melynek során a tengervizet robbanékony hidrogén gázzá alakították. John Wickman könyvében írt arról, hogy milyen hibát vétettek. Felkapcsolva hagyták a világítást, ami robbanáshoz vezetett. Ha ezt nem teszik, a Titanic nem süllyed el, és az utasok túlélték volna.

Wickman szerint az utolsó robbanás valamikor éjjel 1:10-1:20 között történt. De állítása szerint volt egy másik robbanás, ami ketté törte a hajót, ez volt a katasztrófa oka.

A rendkívüli tényezők tökéletes egybeesését Senan Molony újságíró is megerősítette. Több mint 30 éven át kutatta a Titanic elsüllyedésének okát. Arra jutott, hogy “tűz, jég és gondatlanság vétke” okozták a katasztrófát.

A kutatók állítják, hogy tűz ütött ki, ami a három emelet magas üzemanyag tartályból indult ki a hajó egyik kazánháza mögött. Sok utas hallotta ezután a reccsenés hangját, ami után a hajó azonnal süllyedni kezdett.

betöltés...