7 mindennapi szokás, amelyek feltárhatják személyiséged rejtett aspektusait

Mindenkinek megvannak a saját preferenciái és a mindennapi rituáléi. Ritkán gondolkodunk azon, miért vannak ilyen szokásaik. Megszoktuk, hogy nagyon hétköznapi cselekedeteknek tekintjük őket, míg a tudósok azt állítják, hogy szokásaink (amelyek meglehetősen véletlenszerűnek tűnhetnek) valójában sokat tudnak mondani személyiségünk azon részeiről, amelyeket rejtegetni próbálunk.

Készítettünk egy listát 7 általános szokásról, és kiderítettük, mely titkainkat fedhetik fel. A cikk végén van egy nagyon érdekes bónusz, amely segít megmondani a különbséget a hamis emberek és az igaz emberek között.

1. Bioélelmiszerek

Azok az emberek, akik nem fogyasztanak káros élelmiszereket, és kiváló minőségű ételeket választanak hormonok és növényvédő szerek nélkül, hajlamosabbak más emberek megítélésére. Általában kevésbé altruisták (önzetlenek) és nagyon szubjektívek másokkal szemben.

A kutatás vezető szerzője így magyarázza az eredményeket: „Az emberek azt gondolják, hogy jót csináltak, és most joguk van a jövőben etikátlannak lenni. Össze lehet hasonlítani azzal, ha valaki elmegy az edzőterembe, lefut több kilométert, és aztán azt gondolja, hogy most már megehet egy tábla csokoládét.” Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre, akik bioételt fogyasztanak. Adnak maguknak bizonyos pontokat, amelyeket később bizonyos etikátlan tevékenységekre költenek.

2. Szolárium

A legtöbb ember tisztában van a barnulás negatív hatásaival, és ez a szoláriumok népszerűségének csökkenéséhez vezetett. Még mindig vannak azonban olyan emberek, akik rendszeresen járnak oda, és a tudósok azt állítják, hogy a mesterséges napsugárzás által történő barnulás iránti vágy azt mutatja, hogy az embereknek más függőségeik vannak. Például az ilyen embereknek hatszor nagyobb esélyük van alkoholistává válni, és háromszor nagyobb valószínűséggel szenvednek szezonális affektív zavarban (mániás depresszió).

3. Hideg zuhany

A tudósok azt állítják, hogy az emberek gyakran pótolják az érzelmi melegséget azáltal, hogy megváltoztatják a zuhanyzó víz hőmérsékletét. Például, minél több időt tölt egy ember meleg zuhany alatt, annál magányosabbnak érzi magát. És mi van azokkal, akik szeretik a hideg zuhanyozást? A kutatások azt mutatják, hogy makacsak, egocentrikusak és nem szeretik mások véleményét. Ezek az emberek meghallgathatnak más nézőpontot, de soha nem értenek egyet vele.

4. Újrahasznosítható bevásárló táskák

Néhány évvel ezelőtt az újrahasznosítható szövetből készült bevásárló táskák divatossá váltak, és néhány ember szívesen cserélte le rájuk a műanyag és papírzacskókat. Ebben az esetben, csakúgy, mint a bio ételek rajongói, az emberek úgy érzik, hogy pontokat gyűjtenek az általuk elvégzett jó dolgok miatt, tehát az ilyen emberek gyakran vásárolnak egészségtelen ételeket, mint például chips, csokoládé, üdítő, stb.

A tanulmány szerzői elmagyarázzák, hogy a szövet táskákat vásárlók azt gondolják, hogy ettől ők törődnek a környezettel, így joguk van valami ízletes, de egészségtelen vásárlásra.

5. E-mailek

Egy ember postafiókja sokat mondhat a személyiségéről:

Azok az emberek, akik soha nem hagyják figyelmen kívül az új leveleket (rendezik őket, törlik vagy válaszolnak, amint megkapják), szeretik a dolgokat ellenőrzés alatt tartani.
Ha valaki olvasás után ritkán törli az üzeneteket, ez a perfekcionizmus jele. Ennek a személynek szüksége van a biztonság érzetére. Mindent megőriznek minden esetre.
Azok az emberek, akik e-maileket olvasatlanul hagynak, és nem törlik őket, intelligensebbek, mert megértik, hogy ezeknek a leveleknek az elolvasása nem ad nekik semmit, tehát úgy döntenek, hogy nem vesztegetik idejüket erre.

6. Közösségi média kedvelések

A kutatás során a tudósok felfedezték, hogy a Facebookos kedveléseket használhatjuk arra, hogy kitaláljuk egy személy nemét, politikai nézeteit, szexuális irányultságát, vallási nézeteit és intelligencia szintjét. A tanulmányt különféle áruk értékesítési módszereinek fejlesztésére végezték, de a kutatók azt is kiderítették, hogy a kedvelés a lustaság jele. Az emberek egy kattintással kifejezik azt a tényt, hogy valami miatt aggódnak. Időt spórolnak meg, és nem tesznek semmiféle erőfeszítést.

7. Keserű ételek

Mindenki ismer valakit, aki szereti a tejszín vagy cukor nélküli kávét. A tudósok azt állítják, hogy azoknak az embereknek, akik szeretnek tiszta feketekávét inni, valószínűbb, hogy vannak bizonyos pszichológiai rendellenességeik – mint például a sorozatgyilkosoknak.

A tanulmány eredményei szerint a keserű ételek szeretete jelezheti, hogy az ember pszichopata. Ezzel egyidejűleg, azok az emberek, akik szeretik a sört, a tonikot és más édesítetlen italokat, nagyobb valószínűséggel mutatják a szadizmus vagy nárcizmus vonásait – lehetnek képmutatók, hiúk és önzőek. Azt is élvezhetik, ha más emberek szenvednek.

Bónusz: hogyan lehet megkülönböztetni a hamis embereket az igaz emberektől:

Mindenki sikeres akar lenni – ezt nehéz tagadni. De a hamis emberek rohannak, hogy mindenkinek elmondják az eredményeiket. A lehető legjobb módon akarják bemutatni magukat. Az igaz embereknek nem kell senkinek semmit bizonyítaniuk. Érezhetik az önmegvalósítást és a boldogságot anélkül, hogy kimutatnák őket, és örülhetnek más emberek sikerének.

Egyetértesz azzal, hogy a szokások sokkal többet jelentenek, mint általában gondoljuk? Vagy szerinted a tudósok túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a szokásoknak? Oszd meg véleményedet az alábbi hozzászólás szakaszban!

betöltés...