15 furcsa tény Joaquin Phoenixről, amit lehet, hogy nem tudsz

Egy film készítéséhez legalább egy tucat képzett személyzetre van szükség, beleértve a rendezőt és produkciós csapatot. Ők azok, akik a megérintő történeteket valósággá változtatják a képernyőn. Vannak azonban olyan filmek, amelyekben a főszereplők munkája annyira kiemelkedő, hogy a film sikere szinte teljesen a tehetségüknek köszönhető. Ez a helyzet Joaquin Phoenix esetében is.

Az 5percblog érdekes tényeket gyűjtött a színészről, aki lenyűgözött minket a legújabb alakításával, mint Joker.

1. Az ajkán található heg mögötti ok

Bizonyára már észrevetted ezt, mivel ez az egyik legegyedibb arcvonása. Noha feltételezheted, hogy a heg baleset, műtét vagy betegség után jelent meg, az igazság az, hogy Joaquin vele született. A heg egész életében végigkísérte.

2. Szülővárosa San Juan, Puerto Ricoban.

1974. október 28-án született és Puerto Rico-i állampolgár. Öt testvér közül a harmadik és egy művész pár fia, akik akkoriban Közép- és Dél-Amerikában utazgattak. Joaquin 3 évet élt San Juan-ban.

3. Pályafutása alatt több mint 30 filmben jelent meg.

Színészi karrierje 1986-ban kezdődött, amikor 12 éves volt. Azóta olyan filmekben jelent meg, mint az Űrtábor, a Gladiátor, A nő, A nyughatatlan és még sok másokban.

4. 3 éves kora óta vegán.

Joaquin családja vegán volt, így már kora gyermekkorától kezdve ezt az életmódot követte. Jelenleg az állatok jogait védelmező szervezetekkel működik együtt, és a múltban kampányokat is folytatott, hogy felhívja a figyelmet az állatkínzásokra.

5. 4 hónapig tartott, hogy elsajátítsa Joker nevetést.

A karakter nevetése szenvedéssel és félelemmel teli, mivel az epilepsziával kapcsolatos állapot váltja ki. Phoenix hónapokon keresztül alaposan tanulmányozta az ezzel a kórképpel küzdő emberek viselkedését, amíg tökéletesen el nem tudta végezni az egyedi nevetést.

6. 2008-ban bejelentette visszavonulását.

A Két szeretőben való megjelenése után, és miután 2 Oscar-ra jelölték, Joaquin bejelentette, hogy visszavonul színészi pályafutásától, hogy új művészi oldalt fejlesszen ki hip-hop zenészként. Ezt később tagadta, mivel valójában egy áldokumentumfilmen dolgozott, melynek címe I’m Still Here (Még mindig itt vagyok).

7. 6 éves korában Leaf-re változtatta a nevét.

Joaquin testvéreinek mind a természettel kapcsolatos neve van: River, Liberty, Rain és Summer (Folyó, Szabadság, Eső és Nyár). Tehát 6 éves korában úgy döntött, hogy a sajátját Leaf-re (Levél) változtatja. Ez 16 éves koráig tartott, amikor is úgy döntött, hogy újra a valódi nevét használja.

8. Egy egész hónapig tűzoltóként dolgozott, hogy gyakoroljon egy szerepet.

A tűzből nincs kiút című filmben Joaquin egy tűzoltót játszott, akinek hatalmas tűzzel kellett szembenéznie egy család megmentése érdekében. Ennek a karakternek az életre keltésére irányuló kutatás részeként egy hónapig egy igazi tűzoltóságon dolgozott.

9. Majdnem 20 kg-ot kellett leadnia, hogy eljátszhassa Joker-t.

Bár ő úgy gondolta, hogy a legjobb dolog a szerephez az lenne, ha felszedne magára pár kilót, Todd Phillips, a film rendezője épp az ellenkezőjéről győzte meg. Szigorú diétát követett, amely segített neki, majdnem 20 kg-ot leadni.

10. Testvére, River Phoenix is gyermekkorában kezdett színészként dolgozni.

River Phoenix volt az első családtag, aki kipróbálta a színjátszást. Az Állj mellém! (Stand by Me) című filmben való alakítása miatt ünnepelték, majd később jelölték az Üresjáratra (Running on Empty).

11. Grammy díjat nyert Johnny Cash-ábrázolásáért.

Reese Witherspoonnal együtt Joaquin szerepelt ’A nyughatatlan’ című filmben, ahol Johnny Cash-t játszotta. A filmhez rögzített albumot Grammy-díjjal jutalmazták a „Legjobb instrumentális filmzene” kategóriában.

12. Háromszor jelölték Oscar-ra.

2000-ben Joaquin Phoenix-et Oscar-díjra jelölték a „Legjobb férfi mellékszereplő” kategóriában a Gladiátorban nyújtott alakításáért. 2005-ben is kapott egy jelölést a “legjobb férfi főszereplő” kategóriában ’A nyughatatlan’-ban játszott szerepéért, majd 2012-ben ugyanebben a kategóriában jelölték a The Master (A mester) című filmben való munkájáért, amelyben egy második világháborús veteránt játszott.

13. Max-et játszotta az Űrtáborban.

Első filmje az Űrtábor volt, ahol Max-et játszotta, egy 10 éves fiút, aki más pajtásokkal együtt egy nyári táborba megy, ahol képzésben részesül, hogy űrhajós lehessen.

14. Elkészítette a ’Mi a fene az az egészség? (What the Health)’ című dokumentumfilmet.

2017-ben Joaquin a What The Health vezető producereként dolgozott. A dokumentumfilm célja a növényi étrend ösztönzése, és kiemeli a zöldségek előnyeit a feldolgozott húsokkal szemben.

15. Fotózás helyett inkább beszélget a rajongóival.

A színész kijelentette, hogy nem szeret fényképezkedni rajongóival. Éppen ellenkezőleg, inkább egy kicsit cseveg, és eltölt némi időt velük, ahelyett, hogy csak pózolna egy fotó erejéig.

Hiszel abban, hogy Joaquin Oscar-díjat nyer a közelgő díjátadón? Mi a kedvenc szereped, amit a színész játszott? Mondd el nekünk a hozzászólásokban!

betöltés...