A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

Azok, akik lánytestvérrel nőttünk fel, talán nem mindig értékeljük a testvérünket.

A harcok, a becsapott ajtók, és ha a lánytestvéred idősebb volt, mint te, a vég nélküli ’bölcsesség’, amelyek egy nagyon drámai háztartást csináltak.

De míg egy lánytestvérrel felnőni nem mindig volt a legboldogabb idő, a kutatások azt mutatták, hogy ha van egy lánytestvéred, az jobb emberré tesz.

A Brigham Young Egyetem kutatói által végzett tanulmány megállapította, hogy egy testvér arra ösztönözte a gyerekeket, hogy segítőkészek, kedvesek legyenek és támogatták a jótéteményeket.

Ez a tanulmány kimutatta, hogy ha lánytestvéred van, akkor az még jobb, függetlenül a korkülönbségtől, vagy attól, hogy fiatalabb vagy idősebb, mint te.

A tanulmány megmutatta az előnyöket
„Egy lánytestvér megvédte a serdülőket attól, hogy magányosnak, nem kedveltnek, bűnösnek, feszélyezettnek és félénknek érezzék magukat. Nem számított, hogy a lánytestvér fiatalabb vagy idősebb volt, vagy, hogy a testvérek között mekkora volt a korkülönbség” – mondta a tanulmány.

A vizsgálatban 395 szülő volt legalább 2 gyermekkel, akik közül az egyik 10–14 éves volt. A kutatók ezt követően egy évvel később nyomon követték az egyes családokat, hogy megerősítsék az eredményeket.

Azok a serdülők, akiknek volt lánytestvérük, egyértelmű előnyöket mutattak.

Az egyik mód, ahogyan egy lánytestvér segít a fejlődésünkben, az, hogy többet kommunikálnak, mint a fiúk, ami segít, ha problémákról kell beszéljünk.

Van néhány tanács a szülőknek is a tanulmányban, az egyik fontos az, hogy ösztönözd a gyermekeidet, hogy szeretettel legyenek egymás iránt.

Védelmi tényező
Laura Padilla-Walker, a Brigham Young Egyetem professzora és a kutatás vezető szerzője szerint: „Amint eljutnak a serdülőkorba, ez egy nagy védelmi tényező lesz.”

Padilla-Walker hozzáteszi, hogy rendben van, ha a gyerekek harcolnak, mert segít nekik az érzelmek kezelésében, és megtanulják, hogyan kell lerendezni.

Padilla-Walker azt is hozzáteszi: „A szeretet hiánya nagyobb problémát jelent, mint a magas szintű konfliktusok.”

A lánytestvérek olyasmik, amiért hálásnak kell lennünk; minél idősebbek vagyunk, annál közelebb kerülünk hozzájuk, és annál jobban értékeljük őket!

Kérjük, oszd meg a cikket szeretteiddel is!

betöltés...