A gomba alakú jéghegy felkelti a halász figyelmét: amikor észrevesz egy szorult helyzetben lévő alakot a tetején, a szeme kikerekedik

A labrador az egyik kedvenc fajtám, ha kutyákról van szó.

De Labrador egy régió neve is Kanada keleti partvidékén, egy távoli helyen, Quebec legészakibb részén. Mondanom sem kell tehát, hogy hideg, durva éghajlatú, és elszigetelt a világ többi részétől. Viszont az emberek harmóniában élnek a természettel, és a halászat a legjelentősebb és fontos élelmiszerforrás és iparág a területen.

A tenger által kínált kincsek közé tartoznak ezen a területen a rákok – amelyekre Alan Russell halász specializálódott. De amikor egy napon ő és Mallory Harrigan hajójukkal a tengeren hajóztak, valami nagyon különbözőt láttak a megszokott a rákoktól – és ez egy olyan látvány volt, amelyet soha nem felejtenek el.

Minden akkor kezdődött, amikor egy nagy, gomba alakú jéghegyre bukkantak.

Alan és Mallory hamarosan észrevettek valami szokatlant a gomba alakú jéghegy tetején. Eleinte azt feltételezték, hogy egy fóka az, mondta Mallory a The Dodo-nak.

Úgy döntöttek, hogy közelebbről is megnézik – és ekkor felfedezték, hogy egyáltalán nem egy fóka, hanem egy olyan négylábú lény, amely általában nem a tengeren lakik: Egy sarki róka volt.

Nem világos, hogy a róka hogy került oda, és mennyi ideje lehetett a szegény lény a semmi közepén, várva a kegyetlen sorsát.

De az biztos, hogy a pár azonnal tudta, hogy valamit tenniük kell, hogy segítsenek.

Egy szokatlan mentés
Alan és Mallory, akik mindig is állatok szerelmesei voltak, hajójukat egyenesen a nagy jéghegy felé vezették.

A már egyébként is traumatizált róka félt az újonnan érkezettektől.

“Fel tudtuk hozni a fedélzetre, még akkor is, ha harcolt” – mondta Mallory. “Tudtuk, hogy mi vagyunk az egyedüli esélye a túlélésre, mivel a szelek megváltoztak, és az összes jeget a tenger felé vezették.”

A jéghegy elhagyása után a sarki róka hangulata gyorsan javult. A halász gyorsan készített egy kis meleg ’ágyat’ neki a fedélzeten.

A róka talán már teljesen felhagyott a reménnyel, de a mentés után a kedélye hamar visszatért. A fedélzeten volt némi konzerv étel, amit azonnal felajánlottak a reszkető állatnak.

Amikor a kikötőbe értek, szabadon engedték. Egyszerűen megrázta magát, és elment.

Remélhetőleg ez a róka soha többé nem fog ilyen halálos helyzetbe kerülni! Köszönet Mallorynak és Alannak, hogy ezt a rókát megmentették, és élheti tovább az életét.

Lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést, ha te is tisztelegni szeretnél a két hős halász előtt! Olyan nagyszerű kis történet ez, amely szebbé tette a napomat.

betöltés...