Az orvos keze remeg, miközben az elvetélt kismama ultrahangos felvételét nézi. Amit lát, arra nincsenek szavak

A nő nem hisz a fülének.

A 32 éves Sadie Brittle boldog feleség és anya. Amikor kiderült, hogy négyéves kislányuknak, Summernek testvére lett, madarat lehetett volna vele fogatni. Nyár végére érkezik a kistestvéred, mesélte neki boldogan.

De a terhesség nyolcadik hetében rettenetes dolog történik, elveszítette a kisbabát. Az orvosa megállapította, hogy méhen kívüli terhessége volt, és az életképtelen magzat pusztult el.

Kemény csapás volt ez az egész családnak, és hónapok múltával is a meg nem született babát gyászolják.

Az asszony hasa ugyanakkor nem lett kisebb, sőt, mintha napról napra egyre nagyobb lett volna. Már a legrosszabb dolog is megfordult a fejében – hogy daganat növekszik a hasában.

Egyik nap a kislányával vásárolt, amikor Summer a tejes dobozokat meglátva ezt kérdezte tőle: Anya, lesz majd tejed a babának?

Sadie nehéz szívvel próbálta elmagyarázni kislányának, hogy sajnos nem lesz baba. De a kislány a homlokát ráncolja, a fogát csikorgatja, és magabiztosan ezt felelte: „Nem érted. A baba jönni fog.”

A kislány állhatatossága valahogy elültette a bogarat édesanyja fülében, ezért úgy döntött, hogy vesz egy terhességi tesztet. És az eredmény óriási meglepetést okozott: a teszt szerint még mindig állapotos.

Újra elment a nőgyógyászához, aki az ultrahangot látva nem hisz a szemének: a felvétel ugyanis egy egészséges embriót mutat az asszony méhében. 23 éves orvosi pályája során nem látott még ilyet.

„És akkor meghallotta a szívverését is. Az adatok alapján a tizenkilencedik hétben voltam.”

Végül a nőgyógyász magyarázatot talált az esetre: Sadienek eredetileg két megtermékenyített petesejtje volt – az egyikük a méhében, a másik a méhén kívül tapadt meg. Miután a méhen kívüli magzattal elvetélt, addig a méhében a szokásos módon szépen fejlődött a másik magzat. Ez egy rendkívül ritka formája egy ikerterhességnek.

„Az érzéseim olyan kuszák. Egyrészt nehezen birkózom meg az elvesztett bab miatti fájdalommal, másrészt ott van a testvére, aki egészséges. Olyan ez, mint egy nem várt lottó ötös.” – mondja Sadie férje.

A kis Teddy 2016. novemberében 3 kilóval megszületett, és teljesen egészséges.

betöltés...