8 eldugott hely, ami tökéletes arra, hogy elmenekülj a civilizáció elől

Manapság nagyon sokan akarnak olyan helyre utazni, ahol a nyugalmat és a csendet lehet élvezni, ám a turisztika fellendülése miatt ma már mindenhol sokan vannak. Ennek tükrében ez az álom inkább rémálommá válik, hiszen ki akarna egy túlzsúfolt helyen lenni, ami alapjáraton körülveszi az embert? A mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány eldugott helyet, ahol valóban a fent említettek érvényesülnek.

A Palmerston-sziget egy családias sziget.

A Palmerston-sziget a Csendes-óceán térségben található melyet még James Cook kapitány fedezett fel. A sziget Henry Temple-ről kapta a nevét, aki az Egyesült Királyság miniszterelnöke volt.

A sziget első lakói között volt William Marsters, aki egy angol kalandor volt, valamint három polinéziai felesége. Mindössze 62 lakosával igazi kis családias helynek tartják.

A legérdekesebb, hogy a szigeten csak két órán keresztül van villany és internet. Nincs se reptere se kikötője és rakományok is csak egy évben egyszer vagy kétszer érkeznek. Nincsenek üzletek, ezért nem kell feleslegesen pénzt költeni. Egyetlen utcából áll, ahol WC, templom és a rendőrség épülete található.

Szent Ilona sziget, ahol Napóleon az utolsó napjait töltötte.

Ez az a sziget, ahol Napóleon raboskodott a száműzetése után, valamint örök álomra hajtotta fejét 1821-ben. Ez a sziget az Atlanti-óceánon található, mely 4023 kilométerre van Brazíliától és körülbelül 1950 kilométerre Angolától.

Eme szigetet még 1502-ben fedezte fel João da Nova portugál hajós, aki Nagy Konstantin császár édesanyja, Szent Ilona után nevezte el.

Ma már 4088 ember vallja ezt a helyet saját otthonának. Alapjáraton nagyon messze van, de legalább van áram, internet, reptér, kikötő és hatalmas zöld övezet.

Barrow, Alaszka – a világ 12. legészakibb települése.

Barrow az észak-alaszkai “North Slope” közigazgatási terület székhelye valamint a legnagyobb települése is.

Barrow inupiat neve azt jelenti: „A hely, ahol hóbaglyokra lehet vadászni.” Az őslakosai egyébként Alaszkából jöttek ide.

Szerencsére van légi közlekedése, ezért lehetőség nyílik a hely meglátogatására. Arra azonban figyelni kell, hogy sok meleg ruhát csomagoljunk az útra, ugyanis a melegebb napokon 0 ℃ van, míg a hidegebb napokon akár -34 ℃ is lehet.

November és január között nem süt a nap, bár ehhez a helyi lakosok már hozzászoktak. Az északi fény pedig egyszerűen mesés ezen a vidéken.

Supai, Arizona – egy valódi kincs.

A Grand Canyon területén található Supai-t csak gyalogosan, öszvérrel vagy helikopterrel lehet megközelíteni. A hely teljes népessége 208 főt foglal magába.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma a világ legtávolabb élő közösségének állította be a helyet, sőt ennek köszönhetően mondhatni a legcsendesebb hely a bolygón.

Az itt élő emberek mezőgazdaságból és vadászatból élnek, valamint az ottani tavakból szerzik a friss vizet. Ez a világ egyetlen olyan helye, ahol még öszvérek szállítják a postai leveleket és csomagokat.

Pitcairn-szigetek, ahol a kalózok leszármazottai élnek.

Új-Zéland és Panama között félúton, Polinézia keleti végén található. Ezen a vidéken laknak a legkevesebben, ugyanis mindössze 50 ember él itt, akiknek a felmenői kalózok voltak.

A lakosság turizmusból, mezőgazdaságból és méztermelésből él. Állítások szerint az itt készült méz II. Erzsébet királynő kedvence.

Szíva-oázis az egyik legtávolabbi az ország oázisai közül.

Egyiptom észak-nyugati részén, a Líbiai-sivatagban, Kairótól 560 kilométerre található.

Ide bérelt autóval vagy busszal lehet eljutni és a lakosság nagy részben berber származású, akik a berber nyelvcsalád szívai nyelvjárását beszélik.

Sajnos azt nem lehet elmondani, hogy jó telefonhálózattal vannak felszerelve, de igazság szerint nincs is rá szükség. Rengeteg pálmaliget és forrásvíz található itt. A helyi nők arról híresek, hogy zseniális kosarakat fonnak datolyalevelekből. A datolyán kívül, szőlőt, valamint olajbogyót is termesztenek.

Tristan da Cunha – a Föld legtávolabbi szigete.

A sziget egyébként az Atlanti-óceánon található, melynek mindössze 250 lakosa van.

Tristanba csak hajóval lehet eljutni, ugyanis nincs repülőtere, ami felgyorsítaná az utazást.

A portugál származású admirális Tristão da Cunha fedezte fel még 1506-ban. 1816-ban csatolták hozzá Nagy-Britanniához. A szigeten nincs áram, viszont a turisták élvezhetik a kávézó, a színház és az élelmiszerbolt előnyeit.

Santa Cruz del Islote sziget, Kolumbia legnépesebb szigete.

Ez egy mesterségesen kialakított sziget Kolumbia területén, ahol több, mint 1200 ember él. Az már egyszer biztos, hogy ezen a helyen sosem leszel magányos, viszont a modern körülményeket mellőznöd kell egy ideig. Sajnos nincs ivóvíz, nem tudják elvezetni a szennyvizet, ezért mindenhol szemétbe botlik az ember.

Viszont a lakosság nem keseredett el, ugyanis újrahasznosítási, valamint környezetvédelmi projekteken dolgoznak. Például napelemeket használnak, hogy legyen áramuk.

Ezen a szigeten nincs bűnözés, ezért nincs szükség a rendőrség munkájára. A helyiek maximálisan megbíznak egymásban, ami nagyon ritka manapság. Ha el akarsz látogatni a helyre, mielőbb tedd meg, mert a sziget a rohamos tengerszint emelkedés miatt hamarosan víz alá kerül.

Tudtál ezekről a helyekről?

betöltés...