Egészen megdöbbentő dolgot talált ezen a darab húson. Ezentúl te is kétszer megnézed mit VÁSÁROLSZ!

betöltés...

Ha vacsorázni megyünk, egészen biztosan, mint az emberek nagy része, gyorsan rendelünk egy ízletes steaket. De akkor is, ha kerti partit rendezünk, az egyik fogás valószínű, hogy ropogósra sütött hússzelet lesz. Mert, hát elképzelni sem tudjuk étkezésünket hús nélkül. Azonban, vigyázni kell, hiszen a feldolgozott hús számos rejtélyt, és káros anyagot tartalmaz.

Mi is az a ragasztott hús? Amikor azt hinnénk, hogy a legjobb üzletet kötöttük, hiszen nem csak csodálatosan szép a hús, hanem még olcsó is, akkor kezdjünk el gyanakodni, hogy itt valami még sincs rendben. Az Egyesült Államokban például évente közel 4 millió ragasztott hús kerül forgalomba. És ezeket valakik meg is eszik.

Ha a hús olcsóbb, a szelet többszínű, és rostjai szanaszét állnak, és már-már meg lehet különböztetni a különböző húsokat egy darabon belül, akkor ragasztott hússal van dolgunk. A ragasztáshoz thrombin enzimet használnak, amelyet sertés- vagy marha vérplazmából állítanak elő.

A különböző húsdarabokat trombinnal átitatva néhány órán át állni hagyják, majd a végén egy egybeálló szelet keletkezik belőlük. Ezután formázzák, összenyomják, és fóliába tekerik.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogyan készül a ragasztott hús.

betöltés...