Azt mondják, hogy a kókuszolaj nagyon egészséges, de ezekről a dolgokról senki sem beszél!

A mi háztartásunkban nem telik el nap kókuszolaj nélkül. Ezzel főzünk, sütünk, fogyasztjuk reggelire kenyérre kenve (vaj helyett), de az esti arcápolás részét is képezi. Elképzelni nem tudnánk az életünk kókuszolaj nélkül. A világ egyik legegészségesebb élelmiszere a kókuszolaj, éppen ezért érdemes rendszeresen becsempészni a mindennapjainkba.

Az alábbi gyógyító tulajdonságokat hordozza magában:

– antioxidáns

–  véd a baktériumok, vírusok, gombák és paraziták ellen (antimikrobális)

– rákmegelőző (gátolja a rákos sejtek fejlődését, erősíti az immunrendszert)

– nem tartalmaz toxikus (mérgező) anyagokat

– javítja a tápanyagok felszívódását (könnyen emészthető zsírokat, és vitaminokat, A-, D-, E- és K-vitamint tartalmaz)

– gyulladáscsökkentő

Hogyan hat az egészségügyi állapotunkra?

– öregségi foltok, májfoltok, terhességi csíkok ellen: dörzsöljük be rendszeresen a foltokat, és egy idő után halványodni fognak

– nyugtatja borotválkozás után az arcbőrt, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat

– kopaszodás ellen: 3 -4 alkalommal egy nap masszírozzuk be a fejbőrt, egy kevés kakukkfű, cédrus, jojoba, levendula, ricinus és kókuszolaj keverékével.

– gyorsan regenerálja az égési sérüléseket illetve csípések ellen is nagyon hatásos: kenjük közvetlenül a kezelendő felületre

– testradírként: keverjük el egy kevés durva sóval, és masszírozzuk át vele a bőrt

– megszünteti a korpásodást a fejbőrbe masszírozva, frissebbé, csillogóbbá varázsolja a hajat.  Hajkondicionáló: a száraz hajba kell dörzsölni egy kevés kókuszolajat, majd hagyjuk rajta minél több időn keresztül.

– arclemosó és szappan: keverjünk össze egyenlő arányban kókusz-, olíva-, ricinus-, avokádó-, és mandula olajat, majd dörzsöljük át vele az arcunk. Hagyjuk állni 2 percet, majd mossuk le vízzel

Arckrém: lefekvés előtt tegyünk egy kevés kókuszolajat az arcunkra. Eltünteti a szem alatti táskásodást, selymessé varázsolja a bőrt.
A pelenkák okozta kiütések elleni is nagyon hatékony.
Ráncok ellen: rendszeresen alkalmazva enyhíti a már kialakult ráncokat tejserkentő: naponta 3 ½ evőkanál fogyasztása ajánlott hányinger ellen: a csukló belső oldalát kell egy kevés kókuszolajjal bedörzsölni.
Enyhíti a gyomorrontást, lúgosító hatása van.
betöltés...