Az anyuka nem tudta, hogy ikreket vár, egészen a terhesség 6. hónapjáig. Aztán egy szomorú hírt kapott!

A 15 éves lányok egypetéjű ikrek, pedig első ránézésre olyanok, mintha legalább 10 év lenne köztük. Míg Sierra Bernal teljesen egészséges, az ikertestvére Sienna egy primordiális törpeség nevezetű betegséggel született.

Sienna alig 120 centiméter, és kb. 20 kg, ruházatát a kisgyerek boltból szerzik be, ugyanis semmi nem jó rá abból a méretből, amit ikertestvére, és kortársai hordanak. Súlyos gerincgörbülettel küzd, állkapcsa, és hallójárata is nagyon el van torzulva, ezért hallókészüléket, és fogszabályzót hord.

A fizikailag visszamaradott 15 éves lány, szellemileg jelenleg egy 8 éves gyerek értelmi szintjén van. Sienna mindig vidám, jókedvű, imád táncolni, és benne van az iskolai szurkolócsapatban is. Bár nagyon sok fájdalma van, mégis igyekszik úgy élni, mint a kortársai.

“Nagy fájdalmaim szoktak lenni, de én kemény vagyok, nem adom fel” – mondja büszkén a 15 éves lány.

Ikertestvére, Sierra mindenben segítségére van, nagyon szeretik egymást, így az egész napot együtt töltik. Pletykálják a fiúkat, mókáznak, kacagnak, sminkelnek, együtt vásárolnak, és sportolnak, mint mindenki más az ők korukban.

“Mindkettőjükre nagyon büszke vagyok, hiszen imádnivaló lányok. Csodálom Sienna kitartását, optimizmusát, és hihetetlen életszeretetét. Bár néha azért elszomorodik egy kicsit az olyan dolgoktól, hogy ő nem tud röplabdázni, mint Sierra, és a fiúk sem érdeklődnek annyira utána” – mondta Chrissy, a lányok édesanyja.

betöltés...