28 év után felszínre bukkant a fantomváros

 Az argentínai Epecuén falut 1985-ben öntötte el a víz, a heves esőzések következtében. Az idő teltével a víz visszaszorítkozott, maga után hagyva az egykor elnyelt várost.

[sociallocker id=”3048″]

Epecuén faluja 600 kilométerre található Argentína fővárosától, Buenos Airestől. A falut 1920-ban alapították, azon a helyen ahol a falu nevével azonos tó állt. A tó vize igen sós volt, éppen ezért a település igencsak népszerű lett turisztikai szempontból.

Nagyobb sókoncentráció már csak a Holt Tengerben létezik. Azt mondják, hogy az Epecuén-tó vize meggyógyítja a depressziót, a reumás panaszokat, az amnéziát, a különböző bőrbetegségeket és a cukorbetegséget.

1985-ben a falut teljes mértékben víz árasztotta el, miután heves esőzések voltak az országban. A tó vize is megemelkedett, áttörte a gátat, a helyi lakósoknak alig maradt ideje kimenekülni.

2009-ben a víz elkezdett visszahúzódni, így az egykori település romjai ismét felszínre bukkantak. A sós víz megtette hatását az épületeken, amelyek most fehér-ezüst színben “pompáznak”.

forrás

[/sociallocker]

betöltés...