Ezért van egyes emberek csuklóján ilyen fura dudor

Ha furcsa dudor van a csuklód környékén, akkor ez az oka!

A legtöbb embernek, főként ha már túl van az 50-en, gyakran megfigyelhető bizonyos dudor, csomó a kézfején, csuklóján vagy tenyerén, amely keletkezhetett valamilyen sérülés, harapás okán, de bőrkeményedés, tyúkszem is állhat a háttérben.

Azonban vannak olyan esetek, amikor ezeket a dudorokat és csomókat egy súlyosabb probléma okozza, ezt cisztikus hygromának nevezik.

Nem csak a csuklón, hanem a tenyéren, és az ujjak hajlataiban is kialakulhat ez a puha anyagú csomó, amely képes nagy területre kiterjedni, így sebész legyen a talpán, aki úgy tudja eltávolítani ezt a cisztás elváltozást, hogy a körülötte lévő szövetek, izmok, erek ne sérüljenek.

A kialakulásának okáról nem lehet egyértelműt mondani, az orvosok többsége úgy véli, hogy veleszületett nyirokrendszeri rendellenességről van szó, de a ciszta kialakulását okozhatja valamilyen sérülés, netán csonttörés.

Ha bármilyen dudor kialakulását észreveszed magadon, fordulj szakorvoshoz, aki elvégezve a megfelelő vizsgálatokat, megkezdi a szükséges eljárást, kezelést.

betöltés...