A férfi ingyen kap egy kutyát, de hónapokkal később rájön, hogy az nem is kutya

Mikor a férfi meglátta ezt a kiskutyát az Egyesült Államok Arizona államában lévő Tucson-ban, azonnal beleszeretett. Nagyon tetszett neki a kutyus arckifejezése, nagy fülei és szeme. Mikor megtudta, hogy az állatot ingyen elviheti, nagyon örült, írta a The Dodo. Nem is habozott, azonnal magával vitte, hogy új otthont adjon neki.

A férfi a Neo nevet adta a kutyának és nagyon örült, hogy új társa van. Már alig várta, hogy sok mindent megtaníthasson neki. De egy idő után rájött, hogy a kutya nem úgy viselkedik, mint más kutyák.

Neo ideges volt, amikor az utcára mentek és nagyon félénken viselkedett az emberek közelében. Viszont a kutyust kint volt a kertben, amíg gazdája dolgozott és akkor úgy tűnt, nagyon érdekli őt a többi kutya. Sőt aktívan kereste a társaságukat.

Neo gazdája egy magas kerítést épített, hogy a kutya ne tudjon elszökni. Neo azonban leleményes volt és mindig ásott egy lukat amin keresztül ki tudott menni a kertből. Neo nem minden kutyát szeretett, hiába voltak kedvesek vele a környéken lakó kutyatulajdonosok, akiktől sokszor finom falatokat is kapott.

Egyik nap azonban a szomszédoknak elegük lett abból, hogy Neo állandóan meglátogatja őket ezért bevitték őt a Dél-Arizona Állatmentő egyesülethez.

A menhelyen a munkatársak azonnal észrevették, hogy Neo nem egy átlagos kutya. A menhely vezetője felfigyelt az állat zavarodott viselkedésére. Maureen O’Nell tudta, hogy itt valami nincs rendben.

“Maguk tudják ugye, hogy ez nem egy kutya?”, mondta Maureen, amikor a szomszédok behozták Neo-t.

A szomszédok azt mondták, hogy sejtették ezt de nem tudták pontosan megmagyarázni mért.

Neoról kiderült, hogy ő egy farkas, ez külsején (szőrzet, szemek állása, fülek és a lábak hossza) és viselkedésén is látszott. Neo egy csordát keresett magának, ezért kereste más kutyák társaságát.

A menhely felhívta a tulajdonost és elmondta neki, hogy egy ilyen állat tartásához külön engedély kell. A gazdi nagyon meglepődött de végül is beleegyezett abba, hogy Neot elszállítsák a kaliforniai ‘Wolf Connection’ of California” nevű vadállat rezervátumba, ahol fajtársaival találkozhat.

Neot egy ideig karanténban tartották, mert attól féltek, hogy esetleg beteg. A farkasnak azonban hiányzott a társaság és ezért sokszor megszökött. Gyakran találták meg a nőstény farkas, Maya társaságában. .

Amikor Neo az első éjszakát más farkasok társaságában töltötte, a gondozók hallották, hogy végre üvölt is. Úgy mint egy igazi farkas. Ez biztos nagyon hiányzott neki és hosszú hónapok után először végre úgy érezte, hogy egy farkas csapat tagja lehet.

Neonak nagyon hiányzott a társaság és ezért keresett magának egy falkát. A farkasoknak szükségük van egy falkára mi pedig nagyon örülünk, hogy végre megtalálta a helyét. Kérjük oszd meg ezt a cikket a Facebook-on barátaiddal, ha úgy gondolod ez a történet érdekes lehet számukra.

betöltés...