11 meglepő tény, amit nem tudtál eddig az ikrekről.

Sok ember számára az ikrek csupán két ugyanolyan kinézetű ember, akik tök szerencsések, mert mondjuk dolgozat íráskor a másik, okosabb fél mehet be megírni helyettünk, illetve ha akarják akkor a másik félnek hazudhatják magukat gond nélkül.
Viszont van 11 olyan tény, amit valószínűleg eddig nem tudtál.

– Léteznek olyan ikrek, akiknek nem azonos a biológiai apjuk. Ez úgy jöhet létre, hogy egyszerre több különböző donor spermáját juttatják be, és 2 hímivarsejt termékenyít meg 1 petesejtet.

– Vannak olyan ikertestvérek, akiknek a bőrszíne nem azonos. Ha a szülők ” keverékek ” azaz, az egyik színes bőrű ezzel szemben a másik fél fehér, akkor van egy nagyon minimális esély arra, hogy a két gyermek színe ne legyen azonos.

-Külön élő ikrek, hasonló élethelyzetekben. Többször találtak már olyan ikerpárokat, akiket gyermekkorukban valamiért elszakítottak egymástól, de később amikor megtalálták egymást, akkor hasonló élethelyzetben voltak. Például azonos névre keresztelték a háziállatukat, vagy egyforma nevű férfihoz mentek férjhez.
Ez lehet akár véletlen is, de szerintem létezik telepátia, főleg olyan emberek között, akik hosszú ideje vannak egy háztartásban , például férj és feleség.

-Ha az anya és az apa is ikerpáros, akkor a gyermekek nem unokatestvérek, hanem édestestvérek.

– Úgy tartják, hogy azok a nők akik ikergyermeknek adnak életet, sokkal hosszabb életűek lesznek, mint azok akik ” csak ” egy gyermeket szültek.

– Minél magasabb egy nő, annál nagyobb a valószínűsége, hogy ikergyermekei lesznek, mivel a megemelkedett növekedési hormon szint kiválthat spontán ikerterhességet.

-Állítólag, ha egy nő sok tejterméket fogyaszt, 5-ször nagyobb valószínűséggel esik teherbe ikrekkel, mint az aki kevés tejterméket fogyaszt.

– Az ikrek a 14. héttől kezdve érzékelik a testvérüket, és finoman bánnak egymással, kevésbé rugdalóznak.
– Az ikreknél általában minden tükörkép szerűen alakul ki. Érteni lehet ez alatt azt, hogy például az egyik bal, míg a másik jobb kezes. Vagy hogy ellentétes oldalon jelenik meg anyajegy a testükön.

– Lehetséges, hogy a sziámi ikrek átlátnak a testvérük szemébe, és hallják a másik gondolatait.

– A nők teste automatikusan alkalmazkodik az ikergyermekekhez. A tejelválasztó mirigyek dupla gőzerővel dolgoznak, így képes mindkettőt táplálni.

betöltés...