6 jel, hogy a férfi nem érdemel meg téged

Vannak férfiak, akik kifejezetten rosszat tesznek nekünk.

Vajon ez az ember megérdemli a szerelmemet?

Néha egy kritikus pillantás is megvédhet minket, hogy belekezdjünk egy kapcsolatba, ami kifejezetten árt nekünk. Ez az a bizonyos női megérzés.

Nem minden a szerencsén múlik.

Egyikünk sem akarja, hogy valaha fel kellejen ismerni, a férfi, aki éppen mellettünk van, nem való hozzánk.

Mégis fontos megvizsgálnunk, az a kapcsolat, amiben vagyunk, valóban jó-e nekünk, megérdemlik-e szeretetünket, vagy jobb lenne befejeznünk. Van olyan élethelyzet, amikor az elválás kifejezetten jó ötlet.

Milyen helyzetekből derülhet ki, rossz kapcsolatban vagyunk?

1. Nincsen ott, amikor szükség van rá

Elmeséljük problémáinkat párunknak? Ő csak legyint, és folytatja azt, amit éppen addig is csinált. Valamelyik ismerősünknek, családtagunknak szüksége lenne segítségre, például orvoshoz vinni? Kifogásokat keres, és a megfelelő időpontot, mondjuk pár nappal később. Kifogásként jöhet még, a „hétvégén is dolgoznom kell”, mert be kell hozni a lemaradást.

Érdemes elgondolkodnunk, ha kis problémák esetén is túlfeszítjük szerinte a húrt, akkor mi lesz később, amikor nagyobb dologban kérjük majd a segítségét.

2. Mindig neki legyen igaza

Akár megbeszéléseken, elmesélés alapján halljuk tőle, hogy végül neki lett igaza csak azért is. És ő erre nagyon büszke? Úgy gondoljuk mi magunk is, hogy nem is volt igaza? Csak azért kell, hogy mindig igaza legyen, mert szeretné, ha pozícióját tiszteletben tartanák? Valakire nem pozíciója szerint néznünk fel, hanem tetteiért. Ezt ki kell érdemelni, de kierőszakolni nem lehet.

Mikor ismerte el utoljára, hogy esetleg nekünk is igazunk lehet, vagy valamit jól csináltunk?

3. Az ajándékozást ostobaságnak tartja

Nem csak születésnap, névnap létezik, mint fontos esemény, amikor kimutathatja felénk érzelmeit. Például a Valentin napra is ráfogja, hogy csak a virágárusoknak és ajándékboltosoknak kedvez, ha gondol ránk, és megvásárol valamilyen apróságot. Hazafele jövet vásárolja meg névnapi vagy születésnapi ajándékunkat mondjuk egy benzinkúton. Az ajándékozást nem szabad csak gazdasági szemszögből vizsgálni, hiszen önzetlenségről, a másikra való gondolásról, a szeretetről is szól. Nem feltétlenül az értékét kell nézni, hanem azt, hogy gondoltak ránk. De, aki aznap téved be az első vele szembekerülő boltba, hogy ajándékot keressen nekünk, az nem is igazán gondolt ránk. Gondoljuk végig, mi mennyi időt szánunk rá, amikor neki igyekszünk kedveskedni.

4. Az ő programjai fontosabbak

Szépen megterveztük a hétvégét jó előre, amikor ő közli, hogy neki jegye van például valamilyen fesztiválra a barátaival. Mindezt az utolsó pillanatban kellett megtudnunk? Feltétlenül nem is a fesztivállal van baj, hanem azzal, hogy semmibe veszi a mi terveinket, ha úgy tetszik, egy tollvonással keresztbe húzza. Nyilván egy szuper búcsú koncert nem halasztható el, mert időhöz kötött, de kompromisszumok is léteznek.

5. Másokhoz hasonlít minket

Egyfolytában úgy érezzük, elvárásai lennének, hogyan kellene változtatnunk külsőnkön? Mint például: „Látod, milyen jól néz ki azon a lányon ez vagy az….” „Milyen jó lenne, ha neked is olyan frizurád lenne, mint a volt barátnőmnek..” Ezek durván elnagyzolt példák, de mindenki érezni fogja, ha szeretné a férfi saját képére, elvárásainak megfelelően megváltoztatni.

6. Nem tudja elhatározni magát

Évek óta együtt vagyunk párunkkal? Szeretnénk hozzámenni feleségül? Eddig mindig valami közbejött? Úgy érezzük, párunk képtelen elhatározni magát? Igen, a házasság egy új szintre lépését jelenti párkapcsolatunknak. Lehet, hogy csak bepánikolt, vagy mi gondolunk pánikra. Mennyi ideje tart ez a „pánik” időszak? Léteznek férfiak, aki sem egy, sem több év után nem szánják rá magukat a házasságra, mert túl sok kötelezettséget és felelősséget jelent. Míg egy férfi akár 40-50 évesen is találhat magának fiatal nőt, akivel megvalósíthatja álmait, mint például a családalapítás, addig egy nőnek ugyan ez kevés eséllyel sikerülhet 40-50 évesen. Ne hagyjuk magunkat hintába ültetni. Legyünk bátrak, és valljuk be magunknak, ha a férfi nem való hozzánk, és nem kapjuk meg azt a szeretetet, törődést, amire vágyunk. Ez nem alku kérdése.

betöltés...