Meghal a 11 éves egy szelet torta evése után – az édesanya most mindenkit figyelmeztet a veszélyes allergiára

Mikor Oakley Debshemnam 11 éves lett, egy nagyon erős allergiás reakció lépett fel nála, melynek következtében elhunyt. A szülők szeretnék az alábbi történetet minél több emberrel megosztani és ezt a problémát megismertetni.

Merrill Debbs, Oakley édesanyja meg van győződve arról, hogy fia még életben lenne,  ha többet tudott volna erről a heves allergiás reakcióról.

Oakley mogyoró és diófélékre volt allergiás, épp megevett egy szelet süteményt. Megevett egy diódarabot is és kb. 30 perc múlva jelentkezett nála az első allergiás reakció. Nehezen lélegzett és hánynia kellett. Ugyanakkor légutai folyamatosan megduzzadtak.

Merrill később fia tiszteletére megalapította a Red Sneaker Alapítványt. Ezzel azt szeretné elérni, hogy minél kevesebb ehhez hasonló eset forduljon elő. Az alapítvány nevét Oakley kedvenc cipőjének a színe inspirálta. A fiú összes teniszcipője piros volt. Merrill reméli, hogy az alapítvány több ember számára motivációt jelent majd és ezzel az allergiával kapcsolatban is felhívja a figyelmet.

“Meg vagyok róla győződve, hogy az én tehetséges gyönyörű fiamnak nem így kellett volna végeznie” -mondja Merrill. Hozzáteszi azt is, hogy szerinte minden iskolában kellene, hogy legyen egy adrenalin injekció készlet.

Segítsünk ennek az édesanyának, legyen valami értelme fia halálának. Segítsünk neki abban, hogy az emberek jobban megismerjék ezt a fajta allergiás reakciót és ennek veszélyeit. Ezért kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival!

betöltés...