1999-ben elvesztette az arcát, az orvosok most újat műtöttek neki. Így néz ki most a nő!

1999-ben elvesztette a fél arcát, de most végre levehette a kendőt, köszönhetően a bravúros orvosi teljesítménynek!

Amikor 1999-ben Chrissy Steltz elvállalta a tavaszi szünet egyik házibulijának társszervezését, nem gondolta volna, hogy aznap este elveszti arcának jó részét, többek között mindkét szemét, és az egész orrát.

“Mit csinálnak a fiatalok a tavaszi szünetben? Természetesen buliznak, isznak. Én is egy ilyen összejövetelen voltam, épp narancsléért indultam, mikor megláttam az egyik barátomat pisztollyal a kezében” – mesélte az esetet Chrissy, aki felszólította a barátot, hogy tegye el a fegyvert, mielőtt megölne valakit.

A haver megnyugtatta, hogy nem kell izgulni, mert nincs megtöltve, azonban ez nem így volt, pillanatokkal később a lányt egész közelről lövés érte. A lány akkori párja, Will O’Brien azt gondolta, hogy egy ilyen lövést senki sem élhet túl, de a mindent elöntő vér ellenére Chrissy magánál volt, sőt megpróbált talpra állni.

A kórházban az orvosok megtettek mindent, ennek ellenére nem sikerült megmenteniük a lány szemeit és orrát, de az agy is megsérült, ezért az orvosok mesterséges kómában tartották Chrissy-t, bízva abban, hogy nem súlyos az eset és agyi károsodás nélkül felébred majd. A lányt operáló Dr. Eric Dierks szerint sosem találkozott még hasonlóan súlyos és csúnya esettel, amelyet valaki is túlélt volna.

Szerencsére Chrissy 6 hét múlva felébredt, és megkezdte a felépülés hosszas útját. Mikor Will közölte vele, hogy többé nem fog látni, és szagokat sem érez majd, a lány egy rövid időre sokkot kapott, de utána egészen jól viselte a megváltozott élethelyzetet, igyekezett alkalmazkodni mindenhez. Megtanulta a Braille-írást, sőt csupa kitűnő eredménnyel zárta a középiskolát, és még a diákbálra is elment. Időközben Will-el véget ért a kapcsolata, de megismerkedett Geofrey Dilger-el, aki 16 éves korában vesztette el a látását. A kapcsolat szépen fejlődött, és ma már elválaszthatatlanul szeretik egymást, sőt kisfiúk is született.

A szörnyű eset után 11 évvel egy orvoscsapat megalkotta a 16 éves Chrissy fényképe alapján azt a szilikonból készült arcot, amellyel végre kiegészíthették a nő hiányzó arcdarabját. A műtétet Dr. Larry Over és Dr. David Trainer végezte.

Az egész eljárás 80 ezer dollárba került volna, amit a biztosító nem fedezett, de az orvosokból és asszisztensekből álló csapat nem kért semmit a beavatkozásért, sőt a szabadidejüket áldozták fel azért, hogy Chrissy ismét teljesnek érezze magát, és kisfia is gyönyörködhessen mamája szépségében.

betöltés...