5 bizarr tény, amit eddig nem tudtál a terhességről

A férfiak, vagy olyan nők, akik még nem éltek át terhességet bizony nem tudják, mivel jár pontosan. Nyilván sejtik, hogy egy csomó furcsaság történik ilyenkor egy nő testével…

Mindenkinek van elképzelése a terhesség lefolyásáról, illetve az azzal járó furcsaságokról. Természetesen mindenkinek más. De vajon mi igaz belőlük, és mi nem?

Nyilván a reggeli rosszulléteket, a súlygyarapodást fejben mindenki összeköti a terhességgel. Azonban vannak tünetek, amikre senki – aki még nem volt terhes- nem gondolna.

Vizelet visszatartási problémák tüsszentésnél

Mivel a húgyhólyagra plusz nyomás nehezedik – a baba által -, így a terhes nők alapból sokkal többet járnak mosdóba, és bizony előfordul, hogy hirtelen izom összehúzódásra (pl. egy tüsszentés hatására) nem tudják visszatartani…

Eggyel nagyobb cipőméret

Egy felnőtt sem gondolná, hogy felnőttként még szüksége lesz eggyel nagyobb cipőre. Pedig a terhes nőknek a súlygyarapodás, illetve a vizesedés miatt sokszor szükségük van rá.

Gázos szituációk

Ahogy a magzat növekszik, egyre több helyet foglal el a kismama hasában, szóval étkezés után a felesleges levegőnek a testben nincs annyi helye, ezért utat talál kifelé, akár felül, akár alul. Akár hiszed, akár nem, a terhes nőknek muszáj többet szellenteniük, vagy böfögniük.

Pattanások

A terhesség alatt a hormonszint jelentősen megemelkedik, jobban, mint tinédzserkorban. Egyes nőknél ez gyönyörű, ragyogó bőrt eredményez, a kevésbé szerencséseknél pedig pattanásokat.

Horrorisztikus álmok

A terhes nők érzelmei sokkalta intenzívebbek, a hormonszintjük magasabb, és többet stresszelnek. Nem csoda, hogy ez hatással van az alvásukra is. Gyakorta kínozzák őket a szörnyű álmok szülés alatti komplikációkról, autóbalesetekről, és hasonló szörnyűségekről.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

betöltés...