Önts kevés ecetet a fogkefédre. Hogy miért? Téged is lenyűgöz majd!

Hihetetlen dolgokra képes az ecet a konyhai felhasználáson kívül is, így a fogkefére öntött ecet igazi varázs erővel rendelkezik. Érdekel hogy miért? Eláruljuk, próbáld ki még ma!

Az angol University of Manchester kutatói megállapították, hogy egy fedetlen fogkefe, több mint 100 millió baktériumtól nyüzsög, melyek között a súlyos hasmenést okozó E. coli és a bőrfertőzést okozó staphylococcus is megtalálható.

Betegségek fenyegetnek minket?

Még mielőtt azonnal kihajítanánk a fogkefénket, és kijelentenénk, hogy felesleges a fogmosás, muszáj tisztában lennünk azzal, hogy a szánk sohase volt steril, hiszen abban több száz mikroorganizmus él minden egyes nap, tehát valójában fogmosás közben a szánkból átkerülnek ezek a baktériumok a fogkefére.

Függetlenül attól, hogy mennyi baktérium él a szánkban, illetve került át a fogkefénkre onnan, a szervezet természetes védekező rendszere, általában képes megvédeni bennünket ezeknek a baktériumoknak a káros hatásaitól – így eléggé valószínűtlen, hogy pusztán, csak a fogmosástól kapjunk el valamilyen fertőzést. Szerencsére, a szervezet általában képes megvédeni magát a baktériumoktól, így nem valószínű, hogy a fogkefe okozna kárt. Mégis érdemes néhány dolgot a fogkefe tárolásával kapcsolatosan megfogadni!

Ecetet a fogkefénkre!

Ha szeretnéd megtisztítani a fogkeféd, de egyelőre nem akarsz belőle újat vásárolni, akkor keverj össze egyenlő arányban ecetet, vizet és szódabikarbónát, majd áztasd benne félórát a fogkeféd. Ezt követően nyugodtan és bátran használhatod, mert a bacilusok nagy részétől megszabadultál.

betöltés...