Ez a lány minden nap pontosan két képet készít magáról. Hogy miért? Te is meg fogsz lepődni

Mel Keiser chicago-i művész, aki saját honlapjára tölt fel minden nap pontosan két képet. A fotók önarcképek, és azt hivatottak bemutatni, hogy az ember hogyan változik az időben, akár hónapokról van szó, akár néhány óráról.

A legelső fotót mindig reggel, közvetlenül ébredés után készíti magáról, a másodikat pedig már felöltözve, kisminkelve készíti, amikor épp indulásra készül.

Érdemes megvizsgálni, hogy a két kép között eltelt kb. fél-egy óra alatt mekkora változáson megy át a lány.

Figyeld meg a haját, a sminkjét, az arcát minden fotón, hogy milyen változáson mennek keresztül.

Mel szerint a közvetlenül ébredés utáni “énünk” a legőszintébb oldalunk, a kiöltözött, külvilág elvárásainak megfelelő társasági énünkhöz képest.

A lány szavaival élve: az első képet közvetlenül ébredés után készítem, mielőtt bármiféle mentális kép kialakulna az identitásomról, hogy ki is vagyok, hogyan is akarok kinézni. A második kép már azt mutatja, amikor elkezdem ‘Mel’-nek érezni magam, miután a fizikai énem azt tükrözi, hogy hogyan is képzelem el, ‘Mel’ külsejét.

A legtöbb kép humoros, komikus, a két kép közötti éles különbség miatt.

De a képeknek van egy mélyebb jelentése, és fontos gondolatokat hordoznak: Megmutatják a különbséget az igazi, valós énünk és egy olyan kép között, amit a külvilág felé mutatunk.

Mel többi fotóját megtekintheted ide kattintva.

betöltés...