Biztos hallottad már, hogy reggel egy nagy pohár citromos vízzel indítani a napot valóságos csoda. Most összeszedtük, miért is érdemes ezt az egyszerű módszert feltétlenül kipróbálnod.

Azonnal hidratálja a tested
Az emberek többsége koffein tartalmú italokkal (kávé, energia italok, fekete tea indítja a napot, s ezektől a stimuláló szerektől várja, hogy felébredjen. A koffein azonban a mellékvesékre fejt ki hatás és elősegíti a szervezetben az oxidatív stressz kialakulását. Ezzel szemben a citrom teljesen tiszta energiát biztosít, és kiválóan hidratálja és oxigénnel látja el a testet.

Javítja az emésztést
Az éhgyomorra elfogyasztott ciromos víz azonnali lendületet ad az emésztésednek is. Serkentik a máj és az epe működését, valamint felgyorsítja a méreganyagok kiürülését a sejtekben.

Ragyogóvá teszi a bőrt
A citromban lévő antioxidánsok és a C-vitamin képes csökkenteni az öregedés apróbb jeleit, mivel remekül javítja a bőr feszességét. Képes megtisztítani a vérben a vérsejteket is, így a pigmentfoltokat, a májfoltokat képes belülről gyógyítani.

Tisztítja a vesét, az ereket
A citromsav fontos szerepet játszik az abnormális kalcium-kövek eltávolításában is. A kalciummal folyékony oldatot képez, így segíthet megszabadulni a vesekövektől. Szintén ez a folyamat gátolja az artériákban a kalcium lerakódások felépülését, így segíti a szív- és érrendszer megfelelő működését is.

Erősíti az immunrendszert
Az emésztésre gyakorolt hatása miatt egyértelmű, hogy a citromos víz teljes tisztítást végez a szervezetedben. Védi a bél falát, segít az elhalt baktériumok ürítésében is. Így segíti az emésztőrendszerben lévő probiotikumok immunerősítő munkáját, amit természetesen még a magas C-vitamin tartalommal is erősít.

Friss leheletet kölcsönöz
Ez a csodálatos ital segít a szájban megbújt baktériumokat megölni, a nyelven megrakódó lepedéket letisztítani.

Csökkenti a gyulladásokat
A szervezetedben lévő mérgek komoly gyulladásokat okozhatnak, melyek rengeteg betegség okozói lehetnek. A tiszta vízbe kevert friss citromlé hidratálja, elektrolitokkal és antioxidánsokkal látja el testedet, így csökkentve a gyulladásokat. Mindezzel, akár néhány rákos megbetegedést is elkerülhetsz.

Segíti a székrekedést
Ha ilyen problémától szenvedsz azonnali orvosságként hat ez a reggeli ital. A fantasztikus benne, hogy egyes hashajtókkal szemben, nem szárítja ki a beleket, hiszen azonnali hidratálást is nyújt.

Gyorsítja a diétát
Az anyagcsere serkentő, és méregtelenítő hatásával a citromos, langyos víz a karcsúság megőrzésében is segíthet. A legújabb kutatások szerint ráadásul képes csökkenteni az éhségérzetet, így könnyíti a diétádat is.

Élénkíti az agyműködést
A citromos víz úgy hat a szervezetedre, mint egy energiabomba. Friss vért juttat az agyba, támogatja az idegrendszer működését, erősíti a koncentrációs képességet.

FONTOS!
A hatás érdekében érdemes egy hónapon át minden nap legalább reggel 2 decit innod belőle. Arra azonban ügyelj, hogy túl hosszú időn át ne alkalmazd, csak időszakosan, mert károsíthatja a fogzománcot. Ezt kiküszöbölheted azzal, ha szívószállal iszod, illetve a citromos víz megivását követően sima vízzel kiöblíted a szád.