A 19. századból származó meglepő ok – ezért van minden farmernadrágon ilyen kis zseb

Itt a meglepő igazság a 19. századi extra zsebbel kapcsolatban, ami minden farmernadrágon megjelent.

Miért volt az összes farmernadrágon ilyen extra zsebecske? A a válasz és az igazság a titokzatos kis zsebbel kapcsolatban valójában a 19. századból való, írta a The Independent.

Mindenkinek, akinek valaha volt farmernadrágja imádta azt, még akkor is ha az egy kicsit túl feszes vagy éppen túl bő volt.

De talán megkérdeztük magunkat, miért van egy kis extra zseb a nagy zsebében?

Semmit nem lehet beletenni, de mindegyik nadrágon ott van.

Nem fér bele a telefon, semmit nem lehet benne tartani, még egy lakáskulcs sem fér el benne.

Az Independent kicsit mélyebben foglalkozott a témával és egy idő után megtudta, miért is van az az extra kis zseb a nadrágon.

A 19. századra kell visszanyúlnunk ha a választ szeretnénk megtalálni, írta az The Independent.

Ezt a kis zsebet azért varrták a nadrágra, hogy az emberek a kis órájukat ott tartsák. Igaz, hogy manapság már nem hordunk kis órát a zsebünkben, ez a kis zseb még mindig ott van a farmernadrágon.

Kinek volt ez az ötlete?

Az ismert farmernadrág készítő Levi’s, ennek oka pedig az volt, amikor a cowboyok a farmert hordták, a kis zsebórájuk sokszor beakadt a nadrágba a lovaglás során, sőt az órákat akkoriban a hátsó zsebben hordták.

Ezért találta ki Levi’s hogy legyen a nadrág elején egy apró kis zseb ahol ezeket a zsebórákat tartják és így a lovast sem zavarják majd lovaglás közben.

Milyen érdekes tény! Minden nap tanulunk valami újat! Milyen régen találták ki ezt és még a mai napig így varrják a farmer nadrágokat!

betöltés...