Ez az elemzés bemutatja, hogyan változtak meg a tini bálványok

Minden generációnak megvannak a saját bálványai, ám ezek nagy mértékben különbözhetnek egymástól. Például a “Z” generáció tagjai, akik 1999 után születtek igazán határozott vonások jellemeznek. Eme generáció nagyon különbözik a többitől, mert különleges értékeket hirdet. Természetesen befolyásoló tényező, hogy kit vagy épp kiket tartanak példaképnek. Mai cikkünkben azt a témát fogjuk boncolgatni, hogyan is változtak meg a tinédzserek az évek alatt és milyen üzenetet továbbítanak egymásnak. Összegyűjtöttük azokat, akikre ma bálványként tekintenek a fiatalok.

Ha hiszed ha nem a “Z” generáció tagjai sokkal jobban értékelik a természetességet és az egyszerűséget. Ez a ruházkodásukban is megnyilvánul, ugyanis a szerényebb stílust részesítik előnyben. Vegyük például Kendall Jennert, aki a kifutón luxus márkák ruhadarabjait viseli, de a hétköznapi életben no name ruhákat hord. Ezen felül nem fél kitenni retus és smink nélküli képeket az Instagramjára, ahol több száz ezren követik. Ez a régi sztároknál elképzelhetetlen volt.

Egy másik jó példa Billie Eilish. Az énekesnő még 18 éves, de már több millió rajongóval büszkélkedhet. Megjelenése érdekes, egy depressziós lány hangulatát ébreszti az emberekben, és a dalai is meglehetősen ilyen témájúak. Billie nem rejti véka alá valódi természetét és külsejét, ugyanis nem érdekli, hogy mit gondolnak róla az emberek. Egyébként sokan nem tudják, hogy Tourette-szindrómás.

A fiatalok ma már sokkal közelebb érzik magukhoz a hollywoodi sztárokat, ugyanis egyre többen viselkednek úgy, mint a teljesen hétköznapi emberek. Sophie Turner, a Trónok Harca egyik főszereplője annak ellenére, hogy a Louis Vuitton márka nagykövete a hétköznapokban ugyanolyan pólót, rövidnadrágot és tornacipőt visel, mint rajongói.

Egy interjú keretein belül elismerte, hogy nagyon szereti a kényelmes viseletet és általában úgy öltözködik, mint egy fiú. A színésznő rajongói imádják őt és férjét, Joe Jonast. Szeretik nézni, ahogy megélik a kapcsolatukat, viccelődnek egymással. Több olyan képük is van az interneten, ami nem beállított, hanem az őszinte érzelmeik mutatkoznak meg rajtuk.

Az őszinteség egy másik példája a feltörekvő hollywoodi csillag, a 23 éves Zendaya. Igazi bálvánnyá vált, de nemcsak azért mert a szerepeit tökéletesen el tud játszani, hanem mert árad belőle az őszinteség. Zendaya elmondta, hogy ő egy fontos eseményre saját maga választja ki a ruháját és csinálja meg a sminkjét. Azt is beismerte, hogy szeret sokat nassolni és a sok bulvár helyett inkább sorozatozni. Őszintesége magával ragadó, ami egyre több fiatalt motivál.

A “Z” generáció tagjai nemcsak magukért, hanem az egész emberiségért, a Földért is képesek fontos dolgokat megtenni. Többen a környezetvédelemmel foglalkoznak, igyekeznek értékes tudományos felfedezéseket tenni, gyakran önkénteskednek… és így tovább.

Emlékszel a Sia klipekben látott Maddiere, aki furcsa és elképesztő táncával színesítette az énekesnő videóit? Nos, Maddie Ziegler nemcsak táncosként ismert. 16 évesen már vállalkozó volt és jótékonysági alapítványt hozott létre. Néhány éve krónikus betegségben szenvedő fiatalokat és menedékhelyen élő gyermekeket támogatott. Ezen felül jótékonysági koncerteken vett részt, hogy a befolyt összegből finanszírozza szegény gyermekek táncoktatását. A lány a jótékonyság segítségével akarja jobbá változtatni a világot.

2017-ben az indonéz szépségkirálynő, Achintya Holte Nilsen részt vett egy olyan projektben, melynek célja az volt, hogy “zöld” iskolabuszokat hozzanak létre. Igazi bálvánnyá vált a fiatalok körében, s mindent megtesz, hogy lépéseket tegyen az öko-tudatosság felé.

Eme generáció tagjait egyáltalán nem érdekli a Photoshop és a manipulált szépség világa. Nagyon érdekes, hogy most már szinte csak azok kerülnek reflektorfénybe, akik nem veszik túl komolyan a divatot. Ezra Miller sokakat sokkolt extravagáns jelmezével.

Ezra egyedi, ugyanis festi az ajkát, leopárd mintás ruhát visel, ami önmagában fura, ennek ellenére, mégis stílusikonnak tekintik. Képein nagyon organikusnak tűnik, ami összhangban áll az életmódjával. Családjával egy vermonti tanyán él, ahol sáfrányokat ültet és kecskéket nevel.

Egy másik példa arra, hogy az eredetiség értékesebb, mint a szépség. A brit származású Dua Lipa nemrég szerepelt egy Adidas videóban, mely szerint az evolúciót a kreativitás és az innovatív megoldások irányítják. Dua azt mondta, hogy szereti váltogatni a stílusát, ezért lehet egyik nap divatos szettben másik nap pedig hawaii mintás ingben látni. Szerinte az a lényeg, hogy az ember határozza meg a divatot, ne pedig fordítva.

A “Z” generáció tagjai szeretik a nem szabványos megjelenést. Például őket már egyáltalán nem érdekelte a plasztikai műtétek adta lehetőségek. Pontosan ebből kifolyólag a “kész” arcú nők, mint Kim Kardashian, a fiatalok körében elavult eszmének tűnik.

A “Z” generációnak az a legrosszabb, ha olyannak akarják őket beállítani, mint az összes többi ember. Számukra egyébként nincs fontosabb, mint az egyediség. Az ezredforduló után születettek sokkal jobban értékelik az individualitást, pontosan ezért nagyon vágynak az önkifejezésre. 

Will Smith fia, Jaden is többször kísérletezett, mire megtalálta egyedi stílusát. A fiatal tehetség zenét ír, reklámkampányokban vesz részt, aktívan részt vesz a környezetvédelmi kérdésekben, sőt nemrég nyitott egy mozgó éttermet, ami ingyenes vegán ételekkel várja a hajléktalanokat.

Mit gondolsz?

betöltés...