Így szabadulhatsz meg a napsugarak által okozott pigmentfoltoktól!

Ha barna bőrre vágysz, a megfelelő napvédőkrém használata után már most kifeküdhetsz a szabadba napozni. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor nem tudsz napvédő krémet használni, mert például hazafelé tartasz a munkahelyedről, ennek következtében több percen keresztül süti a nap az arcodat.

Ha ez több napon keresztül is megismétlődik, a szervezet akcióba lép, és beindítja a melanin termelődést, amely egyfajta sötét színű pigmentfesték, hogy így védje a bőrt a káros UV-sugaraktól. Ez pedig kisebb-nagyobb pigmentfoltokat eredményez, amelytől sok kamaszlány szeretne megszabadulni.

Lássuk, hogyan lehet!

1. Citromlé és joghurt

Keverj össze 10 csepp citromlevet két evőkanál joghurttal, és azzal kend be az arcodat. 15 percig hagyd magadon a készítményt, amely egyszerre hidratál és fehéríti a bőrödet.

2. Citromlé és cukor

Egy kevés cukrot keverj össze 10-15 csepp citromlével, és azzal dörzsöld be alaposan az arcodat. A cukor eltávolítja az elhalt hámsejteket, a citromlé pedig világosabbá teszi a bőrödet.

3. Burgonya

A burgonyában C-vitamin, kálium, cink és foszfor található, amelyek táplálják a bőrsejteket, és képesek eltávolítani a pigmentfoltokat is.

4. Mandulaolaj

Ebben a készítményben olein- és linolinsav van, de megtalálható még benne az A-, B2-, B6-, és E-vitaminok is, amelyek hatékonyan fehérebb árnyalatot adnak a bőrnek.

5. Kurkuma

Ez az indiai fűszerkeverék remek antioxidáns hatású szer, amely védi a bőrt a szabad gyökök ártalmaitól, és a bőrfoltokat is segít eltávolítani.

6. Petrezselyem

A- és C-vitamint tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a bőr kollagénszintjét, és ezáltal a foltosodást is csökkentik.

7. Ricinusolaj

Omega-3 zsírsavban gazdag, ezáltal remekül tisztítja az arcbőrt, eltávolítva a pigmentfoltokat, javítja a vérkeringést, ezért érdemes ezzel a készítménnyel bekenni az arcbőrt.

betöltés...