Egy fogkefére és még 2 egyszerű dologra van szükségünk, hogy örökre elbúcsúzzunk a mitesszerektől!

A sima, makulátlan arcbőr nagyon kellemes látvány, azonban nem mindenki születik tökéletes arcbőrrel. Sok ember nap mint nap meg kell szenvedjen azért, hogy szépségét elővarázsolja. Ha te is mitesszerekkel küzdesz, próbáld ki az alábbi módszert.

Az arcot, orrot és állat borító fekete foltok, vagyis az eldugult faggyúmirigyek sokszor megkeserítik az életünk. Van aki éveken, sőt évtizedeken át küzd velük, mert hát a mitesszerek és pattanások nem csak a tinédzsereket érintik. A faggyúmirigyekben összegyűlik a por, kozmetikum és különböző szennyeződések, ezért kialakul a mitesszer. Ha rendszeresen végzünk arctisztítást, megakadályozhatjuk, hogy mitesszerek legyenek az arcunkon. Ha ezek begyulladnak, bizony csúnya pattanások alakulhatnak ki belőlük, ezért mindenképp előzzük meg őket.

Az alábbi módszer kíméletes, de nagyon hatékony is. Egyszerűen tisztíthatjuk a bőrt, fájdalommentesen, hatására összehúzódnak a pórusok, és így megakadályozhatjuk, hogy felgyűljenek a szennyeződések.

  1. Szerezzünk be egy új, puhább sörtéjű fogkefét. Vagy, ha nincs kéznél, használhatunk egy régebbit, de mindenképp fertőtlenítsük forró vízben legalább 5 percen keresztül.

  2. Kezelés előtt tartsuk gőz fölé az arcunk. Készítsünk kamilla vagy menta teát egy lábasban, majd hajoljunk a forró gőz fölé legalább tíz percig. Ez kitágítja a pórusokat, és sokkal könnyebben meg tudjuk tisztítani őket.

  3. Tegyünk egy kevés fogkrémet a problémás területre, és hagyjuk rajta állni 5 percig.

  4. Ezután fogkefével dörzsöljük át a bőrt finoman.

  5. Öblítsük le a bőrt langyos vízzel, szárítsuk meg, majd hidratáljuk.

  6. A fogkefét használat után mindig fertőtlenítsük.

  7. A kezelést heti 1-2 alkalommal ismételjük meg, attól függően, hogy mennyire problémás a bőrünk.

A legtöbb fogkrém olyan összetevőket tartalmaz, mint például a szódabikarbóna, a hidrogén-peroxid, melyek jó hatással vannak a bőrre. Válasszunk olyan fogkrémet, mely a lehető legkevesebb vegyi anyagot tartalmazza, de lehet benne zsálya vagy kamilla is.

betöltés...