Ezután kétszer is meggondolod, jó ötlet-e hajmosást kérni a fodrásznál…

Tényleg kényelmes dolog, amikor nekünk csak hátra kell hajtanunk a fejünket, és hagyni, hogy a fodrász megmossa a hajunkat. Ám ekkor talán már meg is történt a baj!

Mikor elmegyünk a fodrászhoz, már szinte rutinszerű a kérdés: mosás is lesz, ugye?

És mi tagadás, tényleg kényelmes dolog, amikor nekünk csak hátra kell hajtanunk a fejünket, és hagyni, hogy a fodrász végezze a dolgát, és kellemesen, masszírozva megmossa a hajunkat.

Ám – bár talán még nem is tudunk róla – miután hátrahajtottuk a fejünket, már meg is történt a baj.

Szakemberek szerint ugyanis amikor fejünk – pontosabban nyakunk – a mosdókagylóhoz ér, csigolyánkon egy igen érzékeny pontra terhelhetünk, nyomhatunk rá.

Azon túl, hogy ez érzésre sem túl kellemes, súlyos következményei lehetnek: akár stroke-ot is okozhat.

Egy nő az alábbi tapasztalatokról számolt be:

“Miközben a fodrászom a hajamat mosta, éreztem, hogy a kagyló széle erősen nyomja a nyakam. Nem gondoltam semmi rosszra, ám egy idő után minden erőm elhagyott, erősen szédültem, és fájni kezdett a fejem.

Az állapotom otthon sem javult, folyton szédültem, zsibbadtam, gyengének éreztem magam. Gondoltam, ennek fele se tréfa, és orvoshoz mentem. Ott aztán megállapították, hogy stroke-om volt.”

Hogy kiküszöböljük ennek a kockázatát, mikor legközelebb fodrászhoz megyünk, mindig védjük a nyakunkat, hogy ne nyomódjon, ne terhelődjön túl nagy mértékben. Kérjünk egy törölközőt, ezt tegyünk a nyakunk alá, mielőtt hátrahajtjuk és a kagylóhoz nyomjuk.

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

betöltés...