Az anyának azt mondják a szíve alatt hordott gyermek meg fog halni – Egy évvel később csodát lát az ablaknál

Első látásra ez a Clary Rayről készült kép szép és teljesen hétköznapi egyszerre. Az igazság azonban az, hogy egy csodát látunk ezen a képen. Az édesanya, Johanna Morton soha nem gondolta, hogy ilyen képet tud majd készíteni gyermekéről.

Egy olyan év telt el, melynek folyamán senki sem hitte, hogy Clara Ray valaha az ablaknál áll majd és nézi a havat.

2015. december 23-án kezdődött ez a történet. Johanna ekkor 12 hetes terhes volt és minden rendben találtak nála. Aztán az egyik ellenőrző vizsgálat során kiderült, hogy valami baj van a picivel. Mégpedig nagyon komoly baj.

Johanna ekkor megtudta az orvosoktól azt a szörnyű tényt, hogy gyermeke nagy valószínűséggel még megszületése előtt meg fog halni.

Johanna és férje magukon kívül voltak, de megpróbáltak nyugodtak maradni és gyermeknek addig is minden esélyt megadni a túlélésre. Az orvosok azonban azt mondták, hogy a pici szíve napról napra gyengébben ver és valószínűleg nincs már neki sok hátra.

Johanna ezt mondja a félelemmel teli terhességéről:

“Minden a gyermekünk küzdőképességétől függött. Mi nem tudtunk sokat tenni, csak reménykedtünk és vártuk a szülést. Mikor bejelentettük, hogy terhes vagyok, rendeztünk egy kis ünnepséget. Később pedig egyszerűen berendeztük a gyerekszobát is.”

2016 június 16-a volt a várva várt nap. Claray Ray túlélte a terhességet és ezen a napon császármetszéssel megszületett. Johanna és férje rettenetesen boldogok és megkönnyebbültek voltak.

De Clara Raynek még sok mindenen kellett keresztül mennie, hiszen még életveszélyben volt. Hat nappal születése után az orvosok megoperálták a szívét.

Június végén tudta a kicsit édesanyja hazavinni. Azóta a kislányt többször megoperálták és nagyon sok orvosi vizsgálaton esett át. De Clara Ray már bebizonyította, hogy ő egy igazi harcos.

Az idén a család nagyon nagy ünnepséget rendezett. Az sem volt biztos, hogy a kislány az idei karácsonyt egészségesen megéri. El tudják képzelni, milyen érzés az az édesanya számára, hogy kislánya ott áll az ablaknál és nézi a havat.

“Most lát életében először havat. Nem is tudom szavakkal kifejezni, milyen érzés az számomra, hogy őt most foghatom és látom, hogy mosolyogva bámulja a havat. – mondja Clara Ray édesanyja.”

Az első hó mindig is izgalmas esemény egy gyermek számára, de a Morton család esetében ennek igazán különleges értéke van.

betöltés...