10 para, amit csak a szemüvegesek érthetnek

Szerencsére a szemüveg egyre nagyobb divat és isteni fazonok vannak, de szemüvegesnek lenni azért néha nagyon nagy nyomor. Főleg, ha az ember valamiért nem tud/nem szeret/nem akar kontaktlencsét hordani. Íme 10 para, amit valószínűleg minden rövidlátó szemüveges átélt már. Nyugi, nem vagytok egyedül!

1. Uszoda. – Lehet, hogy feltalálták már a dioptriás úszószemüveget, de nekünk még nincs. És a csúszós padlón szemüveg nélkül elbotorkálni a medencéig, felmérve a lépcsők mélységét és közelségét igazi kihívás azoknak, akiknek legalább “2 plusszos” a szemüvege. Az egyenesen úszásról ne beszéljünk, mert a nem szemüveges olvasó végleg hülyének néz.

2. Mi lesz, ha meglát szemüveg nélkül? – A szemüvegesek megszokták, hogy szemüvegesek. Ezt látják a tükörben, így választanak ruhát, hajat, így festik ki magukat, sőt, így tetszenek maguknak. Akinek az énképe is szemüveges, az először furán érzi magát azokban a helyzetekben amikben khm…a szemüvegre ugye semmi szükség. Pedig ezekben a helyzetekben szerencsére méterekre sem igazán kell ellátni.

3. Randi télen. – Az megvan, amikor a tökéletesen kitalált outfitben, tökéletes hajjal, sminkkel, akármivel belépsz a randi helyszínéül megbeszélt bárba és…bepárásodik a szemüveged? És csak állsz ott hülyén, lévén, hogy fogalmad sincs, merre menj hirtelen, hol lehet a másik, és amúgy is hogy lehet ilyen SZERENCSÉTLEN helyzetbe kerülni?

4. Strandolás. – Szuper elképzelni, ahogy a strandon röplabdázik, vízbe fut, ugrál meg fröcsköl az ember, de ez totál vízcseppes szemüvegben kevésbé vicces. Isten áldjon dioptriás napszemüveg!

5. Mi lesz, ha egy utazás alatt eltörik/elveszik?  – Rutinos szemüvegesek már eleve visznek magukkal tartalék szemüveget a hosszabb utazásokra, hiszen balesetek bármikor történhetnek, és nem valószínű, hogy egy tengerparti kisvárosban például azonnal legyártanák a megfelelő pótlékot. De pótszemüveg ide vagy oda, azért az ember agyán bizonyos helyzetekben akaratlanul is átfut az a kellemetlen gondolat, mi lenne ha…

6. ÚRISTEN HOVA TETTEM??? – Reggel van, felébredsz, kicsit homályos minden, főleg, ha az előző éjszaka vadabb volt a kelleténél. A szemed kinyitása utáni első felmerülő kérdés: hol van a szemüveg? Nincs annál félelmetesebb, amikor a megszokott helyen kapirgálva a kezed nem ütközik semmibe. HOL LEHET?

7. Csókolózás…Fokozzuk: csókolózás szemüvegesen szemüvegessel. – Mert igen, a szemüvegek csókolózás közben összekoccannak, ami maximum a filmekben lehet esetlenül és kedvesen romantikus, a való életben inkább ünneprontó.

8.  Labdajátékok. – Szemüveg van rajtad, gyorsan kell futni, fellökhetnek közben és egy labda repül feléd. Kell magyarázni?

9. Sportok. Sportok. Úgy általában a sportok. – Ha szemüveges vagy és próbáltál már csoportos bármilyen-órákon részt venni, akkor valószínűleg szembe találtad magad az élet egyik lekínzóbb kérdésével: vállaljam a kockázatot, hogy nem látom, amit a tanár csinál, vagy próbáljam meg szemüveggel? Az megvan, amikor a szemüveg mellett döntesz és a hajolós jógagyakorlat közben az egyik kezeddel nyújtasz, a másikkal tartod a szemüveget? Vagy az, amikor az izzadástól kezd lecsúszni az orrodról? Nyomor 100\%.

10. Beskatulyázás. – Halló, a szemüveg kiegészítő, nem egy személyiségjegy! A szemüveges ember nem feltétlenül a) okostojás b) bölcsész c) hipszter. Utóbbiról még egy szó: nincs nevetségesebb, mint amikor valaki megkérdezi, igazi-e a szemüveg. Haver, 20 felett túl nagy pózernek kell lenni ahhoz, hogy egy sima átlátszó üveget hordjunk a fejünkön.

betöltés...