1,5 millió atkával osztjuk meg az ágyunkat! Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatunk a kis élősködőktől!

1,5 millió atkával osztjuk meg az ágyunkat, de hoztunk neked egy módszert, amivel végleg megszabadulhatsz tőlük!

Nem sok ember gondol bele, hogy miközben beágyaz, több millió kis élőlényt rejteget a takaró alatt. Igen, gyakorlatilag átlagosan 1,5 millió poratkával osztjuk meg az ágyunkat, ami, ha jobban belegondolunk, hátborzongató is lehet.

Az atkamentesítés azért fontos, mert ezek a kis, mikroszkopikus élőlények nem csak úgy ott vannak a lepedőben, a párnákon, a takaróban, a matracon, hanem emésztési végtermékük, ami tulajdonképpen nagyon finom por, könnyen okozhat allergiát, torokfájást, illetve -kaparást.

A lakosság közel 20 százaléka allergiás az atkaporra, ami a bőr kipirosodását, begyulladását is okozhatja, ezért nagyon fontos, hogy megszabaduljunk ezen kis lényektől?

Mi a teendő?

Amit minden nap megtehetünk, hogy felkelés után rögtön nem ágyazunk be, hanem kitesszük a takarót, a párnákat, a lepedőt, vagy akár a matracot is a napra, hiszen az atkák a napsugarak és a levegő hatására kiszáradnak és így elpusztulnak.

Ha gyorsan beágyazunk, az éjszakáról ottmaradt izzadtság és az elhalt bőrsejtek tökéletes élőhelyet biztosítanak az atkáknak, így gond nélkül szaporodhatnak. A másik megoldás a heti, illetve kétheti ágynemű mosása, és a rendszeres portalanítás, takarítás.

betöltés...